Що львів'яни обрали серед пам’яток, які треба рятувати?

2988 0
На інтернет-порталі Tvoemisto.tv завершили опитування «Чим може пишатися Львів із часів Незалежності?» в контексті розвитку міста та архітектури. Для голосування було також обрано нерепрезентативну вибірку пам’яток, які треба рятувати у Львові. Підсумки опитування відображають думку наших читачів, які взяли участь в голосуванні.
фото: tvoemisto.tv, ukrmap.biz, vgolos.com.ua, ridna.ua

фото: tvoemisto.tv, ukrmap.biz, vgolos.com.ua, ridna.ua

Серед львівських пам’яток архітектури, які потребують реконструкції, на першому місці – скульптура Ощадності (29 голосів), на другому – теплиця у Стрийському парку (24), на третьому – музей Пінзеля (20), на четвертому – палац Бесядецьких (16), на п’ятому – храм св. Івана Золотоустого (2).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що вартісного збудували у Львові з часів Незалежності? Результати опитування

Думка експерта

«Рятувати треба одну єдину пам’ятку, яка занесена у списки ЮНЕСКО – Львів (і то комплексно, методично і лише фахово), – розповів tvoemisto.tv львовознавець та екскурсовод Іван Радковець. –  А розвивати у Львові першочергово потрібно повагу до свого міста, краєзнавчі знання та самоосвіту мешканців міста і все решта буде розвиватись гармонійно та у злагоді із законами (як природи так і людськими)…

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!