Львів’яни обирають локації для велосипедів на прокат. Як долучитись

2118 0
З літа у Львові почне діяти перший в Україні муніципальний прокат велосипедів. Для реалізації цього проекту огранізатори - veliki.ua і «Трафік Менеджмент» - активно залучають і львів’ян. Зараз спільно із громадою міста вирішують питання, де краще встановити пункти прокату велосипедів і яка система оплати буде найзручнішою.

Як Tvoemisto.tv вже повідомляло раніше,  дві українські компанії виграли грант на створення муніципального прокату велосипедів від німецької NextBike Gbmh і GIZ (Німецьке товариство міжнародного співробітництва). Однією із вимог грантодавців, є створення 5-ти  пунктів прокату до літа, тому зараз організатори і виконавці саме намагаються остаточно визначитись із локаціями.

Із 8-го по 20-те січня серед львів’ян проводили перший етап інтернет-опитування про можливі місця розміщення пунктів муніципального прокату велосипедів компанії Nextbike України. Респондентам необхідно було вибрати із 50-ти попередніх станцій - 20, які, на їхню думку, найбільш зручні для них і для початку проекту. Також респонденти відповідали на питання про вікову групу та для чого вони будуть використовувати велосипеди взяті на прокат.

Читайте також: З літа у Львові німецькі велосипеди можна буде взяти на прокат

Як повідомляє мережа прокату veliki.ua,  наразі перший етап голосування завершився.  Всього проголосувало 1758 осіб. Велика частина тих, то взяв участь в інтернет-опитуванні –  це молоді люди до 30 років. Але, як засвідчили результати голосування, користуватися  системою прокату мають намір і старші люди віком до 50 років.

Що ж стосується самих місць розміщення пунктів прокату, то найбільше собі львів’яни вподобали площу Ринок та вулицю Універстетську, на якій розташований Національний університет імені Івана Франка.

Також  68% лівів’ян, котрі долучились до голосування, зазначили, що будуть користуватися системою прокату велосипедів для  розваги та  дозвілля. Хоча разом із тим 61%  опитаних все ж знає, що закордоном муніципальні прокати – це, насамперед, транспортне рішення призначене для того, аби швидко добиратись на роботу / з роботи, на навчання чи за покупками. Були й такі респонденти, які хотіли б використовувати велосипед для "для відвідування футбольних матчів".

Читайте також: 7 цікавих фактів про велорух у Львові

Наразі організатори відкрили нове голосування, яке має на меті вибрати з 20 станцій – 5, які, згідно умов отримання гранту від німецької сторони, будуть облаштовані першочергово. Також у новому голосуванні респонденти зможуть проголосувати за систему тарифікації прокату і висловити свої думки та побажання.

Проголосувати можна тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!