Львів’яни офіційно платитимуть стоматологам у поліклініках через каси

8773 0
У 2017-2018-му роках у Львові змінять підхід до фінансування стоматполіклінік. Тут встановлять прейскурант на послуги, за які пацієнти офіційно платитимуть через касу. Водночас, для 10-ти категорій населення передбачено надання безкоштовної допомоги.
Фото: twitter.com

Фото: twitter.com

Учора, 20-го січня проект Міської програми фінансування стоматологічної допомоги окремим категоріям населення м. Львова на 2017-2018 рр. затвердив Виконавчий комітет. Тепер він чекатиме ухвали депутатів міської ради, - повідомляє прес-служба відомства.

У 2017-му фінансування стоматології з бюджету зменшать. «Водночас, стоматологія чи не єдина галузь, яка законодавством дозволяє впроваджувати платні послуги. І тому, враховуючи цю ситуацію, є пропозиція, щоб комунальні стоматполіклініки перепрофілювати в комунальні неприбуткові підприємства, щоб вони могли офіційно, через касовий апарат заробляти гроші за ту чи іншу стоматологічну послугу», - пояснив Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я ЛМР.

Читайте також: На що варто звернути увагу під час вибору сімейного лікаря. 5 фактів

Також він повідомив, що закон передбачає кілька категорій населення, які можуть користуватися послугами стоматологів безкоштовно:

- діти (в повному обсязі);

- львів’яни, яким потрібна невідкладна допомога в гострому стані та виведення з цього стану;

- пільговики (учасники бойових дій, ветерани війни, інваліди війни, інваліди 1 і 2 групи, вагітні жінки, почесні донори України, члени сімей загиблих учасників АТО, пенсіонери).

«При їх зверненні в стоматологічну поліклініку бюджет буде відшкодовувати надану допомогу. Всі інші платитимуть офіційно, через касу, згідно зі встановленими прейскурантами. Так, як це є на ринку стоматологічних послуг в усьому світі», - наголосив Володимир Зуб.

Додамо, що у межах реформи медицини комунальними некомерційними підприємствами мають стати всі лікарні, поліклініки тощо. Це зроблять для того, щоб вони офіційно отримували кошти за надані послуги – або від держави (гарантований пакет і страхування) або від мешканців.

Нагадаємо, до літа 2017-го року МОЗ планує втілити 7 основних нововведень, що забезпечить старт ефективної реформи первинної ланки медицини. Очільниця МОЗ, Уляна Супрун, нещодавно відповіла на 19 найпоширеніших запитань щодо вибору сімейного лікаря та укладення з ним угоди.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!