Львів’яни отримали нагороди від Президента до Дня Соборності. Перелік

4177 0
Зокрема, Порошенко нагородив орденом Ярослава Мудрого ректорів УКУ та Львівської академії мистецтв.
фото: podii.com.ua

фото: podii.com.ua

Із нагоди Дня соборності України Президент України Петро Порошенко нагородив орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня проректора Українського католицького університету Мирослава Мариновича та ректора Львівської національної академії мистецтв Володимира Одрехівського. Про це йдеться в указі, оприлюдненому на офіційному сайті Президента України. Орденом імені Ярослава Мудрого нагороджують за видатні заслуги перед Україною в галузі державного будівництва, зміцнення міжнародного авторитету України, розвитку економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, охорони здоров'я, за визначні благодійницьку, гуманістичну та громадську діяльність.

Також нагороди та звання отримали ще кілька львів’ян та мешканців області. Директор КП «Дрогобицьке регіональне радіомовлення «Франкова земля» Йосип Фисташко та в.о. голови ПАТ «Львівський локомотиворемонтний завод» Роман Ярема отримали ордени «За заслуги» ІІІ ступеня.

Звання «Народної артистки України» президент присвоїв артистці театру ім. Марії Заньковецької Олександрі Гуменецькій, «Народного художника» – завідувачу кафедри Львівської національної академії мистецтв Віктору Москалюку, «Заслуженого артиста» – диригентові-постановнику Львівського оперного театру ім. Соломії Крушельницької Юрію Бервецькому.

Також звання «Заслуженого будівельника» отримав заступник начальника Служби автодоріг у Львівській області Віктор Шикула, «Заслуженого діяча мистецтв» – старша викладачка кафедри Львівської національної академії мистецтв Оксана Андрущенко та художник-іконописець Микола Рибенчук, «Заслуженого працівника сільського господарства» – директор товариства «Галфрост» Анатолій Ключко.

Нагадаємо, минулоріч нагороди від Президента із нагороди Дня Соборності України отримали 14 львів’ян

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!