Львів'яни отримають доступ до реєстру новобудов

2744 0
В реєстрі можна буде побачити всі містобудівні умови.
Фото: lvivmarket.net

Фото: lvivmarket.net

Начальник управління архітектури та урбаністики ЛМР розповів, що найближчим часом відкриють реєстр усіх містобудівних умов забудов Львова. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також: Мерія оголосила конкурс на будівлю міського архіву. Як податися

«Із 10-го червня змінилося законодавство. Є кілька непоганих рішень. По-перше, нас зобов’язують «вивісити» всі містобудівні умови на сайті міської ради. Ми вже над цим працюємо, найближчим часом відкриємо реєстр.

По-друге, скасування містобудівних умов і обмежень інспекцією призводить до негайного припинення будівництва. Раніше це затягувалося в суді. Суд міг дозволити рухатися далі будівельнику і розглядати півроку чи правочинно, чи неправочинно скасовані містобудівні умови.

Крім того, з’явилася інспекція архбудконтролю міста, яка, як на мене, навела порядок. Треба просто звіт по порушеннях робити публічним, щоб люди знали, які будівництва є проблемні, а які – ні», – сказав начальник управління архітектури та урбаністики ЛМР Юліан Чаплінський.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!