Львів’яни отримають об’єднані платіжки за газ і транспортування у березні

3389 2
По дві платіжки за газ львів’яни почали отримувати з початку 2020 року.
ілюстративне фото: 24 канал

ілюстративне фото: 24 канал

Платіжку за доставку газу та платіжку за сам газ за лютий місяць, які українці отримають у березні, об'єднають в один документ. Про це повідомив прем'єрміністр України Олексій Гончарук.

Читайте також: Як у Львові подати показники за воду, газ і світло, не виходячи з дому. Інструкція

Він зазначив, що березнева платіжка за газ буде однією з найнижчих за останні роки через рекордне здешевшання газу на ринку.

«Уряд виконав доручення президента і забезпечив зменшення платіжки за опалення. Ми розробили механізм, що дозволяє кожному теплопостачальнику зменшити "платіжку", а це – прозоре ринкове ціноутворення», — додав голова уряду.

У лютому ціна на газ для населення становитиме 3,95 грн/куб., що на 70 коп. менше, ніж у січні. Кінцева ціна газу за січень становила 5,9 грн за кубометр. 

По дві платіжки за газ львів’яни почали отримувати з початку 2020 року. Вартість послуг доставки газу розраховують індивідуально для кожного клієнта.

Читайте також: Платіжки за газ розділили на два рахунки. Як заплатити львів'янам

Нагадаємо, що у січні Кабмін відмовився від гарантованої ціни на газ та прив’язав її до вартості на нідерландському газовому хабі TTF. Наприкінці січня «Нафтогаз» розрахував вартість за новою ціною, яка становить 4,65 грн за кубометр без послуги оператора та торговельної націнки. 


Читайте також:
6 Березня, 2020 15:13
Олекса Я вважаю, що людям варто задуматися стосовно "зеленого тарифу". До прикладу, станції такого типу sun-energy.com.ua можуть окуплятися від 3 до 5 років.
2 Березня, 2020 13:32
666 ... гроші полюбляють порядок ... якщо в "кишені" , де "живуть" гроші порядку немає , то й грошей там не буде ... це я розказую сучасним ікспердуям , що якимось своїм , дивним для мене , чином "заокруглюють" ціни ... розказую отаким ось "діткам" , застосовуючи конкретні віршики Маяковського В.В., :
" .. Уменя секретов нет , слушайте детишки.." ...
... так ось -- кінцева ціна газу і січні ( без отої "доставки" ) -- 5,868492 грн. за куб ... в лютому отая кінцева ціна ( без вартості доставки) -- 5,005032 грн. ...і хто так і для чого дрочить тую ціну , як шкірку на кую ? ... певне , нас знову ви...ть ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!