Львів’яни перемогли музичних гостей із Одеси у «Битві оркестрів». Фото. Відео

2644 0
Учора, 22 жовтня, на сцені Львівської опери відбувся концерт у рамках всеукраїнського проекту «Битва Оркестрів». На одній сцені у музичному двобої зійшоися два оркестри – Львівський академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів» і Одеський симфонічний оркестр «Hardy Orchestra». Перемогу здобули львів’яни.
фото: facebook.com/pages/Lviv-Theatre-of-Opera-and-Ballet

фото: facebook.com/pages/Lviv-Theatre-of-Opera-and-Ballet

На початку серпня оркестри «INSO-Львів» і «Hardy Orchestra» уже змагалися між собою – на сцені Одеської опери. Тоді глядачі теж віддали перемогу львів’янам. За задумом творців «Битви Оркестрів», грандіозне шоу побудоване таким чином, що на сцені одночасно перебувають два колективи, а це – понад сто музикантів. Оркестри наче кидають виклик один одному і намагаються здивувати своєю майстерністю та винахідливістю не лише слухачів у залі, а й колег по музичному «цеху», – інформують організатори заходу.

На серпневому поєдинку одесити відстали від львів’ян на 110 голосів. Тож цього разу підготувалися: окрім «Pink Floyd», «Led Zeppelin» «Queen», «Deep Purple», «Scorpions» – зазвучала нова авторська музика.

Львів’яни теж не відставали – програму оновили на чверть. На сцені дивувати і «Коханим» Квітки Цісик в аранжуванні Джека Корнера, її першого чоловіка. І народною піснею «Іванко». Додали цього разу і «Ой, мамо, люблю Гриця».

У «Битві оркестрів» уже взяли участь музиканти з Миколаєва та Харкова. Мають долучитися з Києва, Дніпропетровська і навіть Кишенева. Кожен колектив мусить позмагатися поміж собою. Поки що одесити перші.

«Гриця» ми з Оксанкою Мухою давно виконуємо, років, мабуть, п’ять. Але з цим оркестром це буде вперше», – розповів львівський скрипаль-віртуоз Олександр Божик. «Гриць» фантастичний в нас, інший – не такий, як завжди. Веселий, драйвовий», – уточнила львівська співачка Оксана Муха.

Довідка. Проект «Битва Оркестрів» – унікальний не тільки для України, а й для світу. Він стартував навесні цього року в Одесі. Першими у музичному двобої зустрілися оркестри з Одеси («Hardy Orchestra») та Харкова («Віртуози Слобожанщини»). Влітку до цього масштабного творчого задуму приєднався оркестр зі Львова - «INSO-Львів». Водночас організатори «Битви», концертно-продюсерська компанія «Magic Box», ведуть переговори із оркестрами з Дніпропетровська, Києва, Миколаєва Запоріжжя, Кишинева та Мінська. Завершиться перший сезон «Битви Оркестрів» влітку 2016-го грандіозним гала-концертом в Одесі. Колектив, який зуміє вибороти перше місце, отримає грошовий приз у розмірі 100 тисяч гривень. Володарям срібла запишуть студійний альбом. А оркестру, який посяде третю сходинку, забезпечать професійну зйомку концерту або кліпу.

За матеріалами: zaxid.net, facebook.com/galyna.guzjo

Опублікувала Наталія Середюк

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!