Львів'яни першими в Україні отримали доступ до Порталу відкритих даних

7393 0
Сьогодні, 20-го січня, у Львові презентували Портал відкритих даних – платформу, на якій мерія та інші установи публікують інформацію про свою діяльність. Усі зацікавлені мають доступ до документів.
Фото: rbc.ua

Фото: rbc.ua

Громадські активісти, журналісти, розробники сервісів та всі охочі можуть ознайомитися з потрібною інформацією, що викладають на сайті у форматі прикріплених файлів, які можна попередньо переглянути, завантажити або ж використати без завантаження в уже готових продуктах, - інформує прес-служба Львівської міськради.

Зараз на Порталі відкритих даних розміщено 47 різних наборів документів. Інформацію обіцяють доповнювати та оновлювати.

Читайте також: Електронний реєстр лікарів та пацієнтів запрацює за 2 місяці. Інфографіка

«Відкриті дані сприяють розвитку демократії та економіки, а також унеможливлюють корупцію, – підкреслив директор ЛКП «Міський центр інформаційний технологій» та радник міського голови з питань впровадження ІТ Андрій Вишневський. – За допомогою цього порталу ви отримуєте дані, на основі яких можете будувати будь-які звіти та порівняння. Такий підхід унеможливлює маніпуляції різними цифрами. Ми показуємо абсолютно живу систему, яка вже працює».

Нагадаємо, в Україні створили онлайн-реєстр боржників за комуналку. У базі даних оприлюднюють інформацію про тих, хто не сплатив за комунальні послуги, та розмір заборгованості.

Портал доступний за посиланням: opendata.city-adm.lviv.ua.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!