Політична реклама

Львів’яни платитимуть більше за вивезення сміття

1334 0
Тариф на захоронення сміття у Грибовичах, що біля Львова, зросте на 16%.

ЛКП «Збиранка», яке приймає і захороняє відходи на сміттєзвалищі, збиратиме з перевізників сміття плату за новим тарифом з 15 травня цього року, повідомляє прес-служба Львівської міськради.

 Разом з тим зросте і плата для мешканців за цю послугу – в середньому на 23 копійки в місяць (залежно від площі квартири).

Відповідне рішення прийняв 17 квітня виконавчий комітет Львівської міськради. Причиною для коригування тарифу став ріст низки складових цього тарифу, заявив в. о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради Володимир Олійник.

Зі слів чиновника, востаннє тариф на захоронення сміття змінювали 2011 року. З цього часу аж на 230% зріс екологічний збір, на 70% – ціни на паливо-мастильні матеріали, на 40% – мінімальна зарплата.

«Інші складники ми не переглядаємо. Ріст тарифу для компаній, що вивозять сміття, складе 16%. Це вплине на суми, які сплачують мешканці. Якщо зараз львів’янин в середньому платить на місяць за складування сміття 90 копійок, то надалі платитиме на 23 копійки більше», – сказав Володимир Олійник.

Чиновник додав: «Окрім складування сміття на полігоні, додатково треба вкладати кошти на роботу з фільтратами, які утворюються на полігоні. ЛКП «Збиранка» також постійно пересипає сміття землею, аби уникнути загорань, які раніше траплялись систематично».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!