Львів'яни почувають себе щасливішими за москвичів. Дослідження

2809 0
Щоб визначити можливість країни чи окремого регіону забезпечити своїм мешканцям щасливе життя, експерти організації New Economic Foundation визначають Всесвітній індекс щастя (The Happy Planet Index). Показник вираховують за співвідношенням таких категорій, як: рівень добробуту, життєві сподівання, екологічна ситуація. Подібне дослідження провели і у Львові. За його результатами львів’яни почуваються щасливішими за мешканців Нью-Йорку та Москви.
Фото: rusnovosti24

Фото: rusnovosti24

Дослідження Інституту міста мало форму опитування, в якому брали участь 2400 львів’ян. Шкала індексу поділялась на п’ять категорій, де:

1: нещасливі;

2: скоріше нещасливі; відносно нещасливі;

3: у певній мірі щасливі і нещасливі;

4: скоріше щасливі; відносно щасливі;

5: дуже щасливі;

Середньостатистичний львів’янин виявився щасливим на 3,53 бали із можливих 5. Львів не відходить від загальної тенденції взаємозалежності «гроші-щастя». До певного рівня доходів (у Львові до 6000 грн.) задоволеність життям помітно зростає, коли за подальшого збільшення доходів людина «щасливішає» не настільки динамічно.


Львів є доволі щасливим містом навіть у глобальному масштабі. Щасливішими за львів’ян почуваються мешканці Сан Франциско, а у такій самій мірі задоволеними власним життя виявились жителі міста Грозний. У загальному переліку саме Грозний визнано найщасливішим містом у складі Російської Федерації. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!