Львів’яни подали найбільшу кількість проектів у рамках бюджету участі

2061 0
Кілька днів тому у Львові завершили прийом заявок на участь у громадському бюджеті Львова. Найбільша кількість — 70 — у напрямку молоді.

Загалом зареєстровано 265 проектів від мешканців на загальну суму 57 млн 706 тис грн. Серед них 163 малих та 102 — великих. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив керівник міського управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевський.

За його словами, за результатами збору пропозицій Львів — перший в Україні, зважаючи на кількість поданих проектів та суму на їх реалізацію. «Конкурс відбувся найкраще в Україні. Ми маємо найбільше поданих проектів і найбільшу суму, на яку їх подано. Окрім того, у нас є щонайменше 10 тисяч зібраних підписів, тобто близько 10 тисяч львів’ян взяли участь у конкурсі або як автори, або як люди, що їх підтримували. Маємо доволі велике поширення у Львові. Відтак, буде й серйозна боротьба. Особливо важкою вона буде між великими проектами: ми можемо профінансувати їх лише на 6 млн грн., водночас подано десь на 30 млн грн. За малими проектами зможемо підтримати більше, однак між районами міста також буде серйозна конкуренція», —відзначив він.

Станом на сьогодні, проекти відсортували. Наступним етапом буде їх розгляд виконавчими органами міськради. Як пояснив начальник міського відділу громадського партнерства Орест Файфурка, впродовж 21 дня профільне управління повинне подати висновок щодо правильності складення кошторису та можливості реалізації протягом року. Якщо ж будуть зауваження, то міські посадовці контактуватимуть із автором, аби внести відповідні правки. У разі неможливості погодження правок та подальшої реалізації проекту, його розглядатиме профільна депутатська комісія, яка й винесе остаточний вердикт.

Як голосувати за проект

З 1 до 15 листопада триватиме голосування, результати якого відображатимуть он-лайн. Зробити свій вибір можна буде на сайтах lviv.pb.org.ua або ж www.gb.city-adm.lviv.ua через BankID або ж у ЦНАПі. Кожен мешканець може проголосувати за 1 великий та 1 малий проект.

 Як наголосив в.о. начальника міського управління ІТ Іван Коржов, Львів – перше місто, яке повністю відмовилося від паперового голосування.

Читайте також: Багатоповерховий паркінг та сонячні панелі. Львів’яни подали свої проекти

«Навіть якщо ви будете робити вибір у ЦНАПі, голосування однаково буде електронним, - каже Іван Коржов. – Тобто, коли ви приходите у ЦНАП із паспортом і хочете проголосувати за проект, то отримуєте логін і пароль, за допомогою яких можете це зробити. У разі ж, якщо ви не зможете скористатись комп’ютером самостійно, то отримаєте допомогу від працівника ЦНАПу – де натиснути, де прочитати про проект детальніше тощо».

Переможців оберуть до 1 грудня. Їхня кількість залежатиме від вартості вибраних проектів.

Нагадаємо, з 15 серпня до 15 вересня у Львові можна було подавати проекти, які профінансуються з громадського бюджету.

З усіма проектами можна ознайомитися на сайті.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!