Львів’яни подали в суд на Sport Life через відмову тренера говорити українською

4827 1
Тренер клубу Sport Life на Сихові відмовився говорити українською на занятті зі сквошу.
фото: www.sportlife.uа

фото: www.sportlife.uа

Відвідувачі клубу Sport Life на Сихові, що за адресою вул. Зубрівська, 38, подали позов до суду через те, що тренер відмовився обслуговувати 8-річну дитину українською мовою.

Про це розповів Святослав Літинський, відомий борець за українізацію, асистент кафедри програмування Львівського національного університету імені Івана Франка, інформує видання Zaxid.net.

«Батьки дівчинки купили абонемент у спортивному клубі і записали її на сквош. Виявилося, що тренер проводить заняття лише російською, на прохання батьків говорити українською – відмовляє, що порушує законодавство України», –  розповів Святослав Літинський.

За його словами, батьки мають кілька письмових відмов від клубу про те, що викладач не переходитиме на українську. Відтак, він допоміг родині скласти позов на клуб, який скерували до Сихівського суду. Коли саме відбудеться судове засідання, наразі невідомо.

Читайте також: Львів’янин домігся випускати пральні машини з україномовним інтерфейсом

Як розповіла Олександра Сивак, бабуся дівчинки, яка відвідує гурток сквошу, в Sport Life ходить уся родина. Онука почала відвідувати клуб у вересні 2017 року, відтоді вони боряться за можливість навчатися українською. «Ми не раз підходили до тренера з проханням говорити державною мовою, бо онука розуміє не усі терміни. Він відповідає, що перейде на українську лише на індивідуальному занятті, на груповому ж – говоритиме російською, бо так йому зручніше», – розповіла Олександра Сивак.


Читайте також:
21 Січня, 2018 16:53
Sirko Конституцію порушує, Закон України порушує, Звичаєве Право львів'ян порушує, вирок - гнати це "русскочелюстное" бидло, не тільки з клубу, але й зі Львова, а то й з України за "поребрик". Нам такі ворожі тренери не потрібні.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!