Львів'яни скаржаться на стан закинутої будівлі Науково-дослідного інституту

3612 0
Найближчим часом будівлю не виставлятимуть на аукціон через те, що майно «Науково-дослідного інституту приймальних електронно-променевих трубок «Еротрон» під арештом.
Фото:google.com/maps

Фото:google.com/maps

Львів’яни скаржаться на стан будівлі «Науково-дослідного інституту приймальних електронно-променевих трубок «Еротрон», що на вулиці Антоновича,90 у Львові. Там розбиті вікна, при сильному вітрі уламки падають на тротуар. Аби звернути увагу на споруду, львів’яни звертаються на «Гарячу лінію міста».

«Обмежте доступ до нежитлових приміщень, будівлі, що на вул. Антоновича 90. Зараз там поганий санітарний стан», – пише Назар Лебяк.

Керівник Франківської райадміністрації Львова Ігор Савка у коментарі Tvoemisto.tv розповів, що адміністрація скерувала звернення до відповідальної особі Фонду держмайна вимогу про те, щоби вони привели до належного технічного стану приміщення.

«Будівля перебуває у Фонді держмайна. Періодично даємо завдання відповідальній особі «Еротрону» вживати заходи. Інколи вони самі вживають, інколи залучають ЛКП. ЛКП старається унеможливити туди доступ, зокрема забивають віконні і дверні отвори, блокують доступ», – каже він.

Приміщення «Науково-дослідного інституту приймальних електронно-променевих трубок «Еротрон», роками стоїть занедбаним. Цього року з’явилась інформація про те, що Фонд держмайна виставить на приватизацію майно цього комплексу.

У коментарі Tvoemisto.tv у Фонді держмайна повідомили, що наразі невідомо, коли це відбудеться. «Об’єкт ще не виставили. Зараз йде перетворення в акціонерне товариство. На майно цього комплексу накладені арешти, тому найближчим часом виставити його на приватизацію не можемо», – зазначили у фонді держмайна.  

До лютого 2020 року підприємство «Еротрон» було власністю Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Нині за даними аналітичної системи УouСontrol, підприємство перебуває у розпорядженні Фонду держмайна і має податковий борг 1 545 445 грн. Напередодні у січні Фонд держмайна ухвалив рішення про приватизацію майнового комплексу підприємства «Науково-дослідний інститут приймальних електронно-променевих трубок «Еротрон».

Читайте також: Бруківка, асфальт, камінь і знову бруківка. Сім п'ятниць вулиці Бандери

Підприємство «Еротрон» було складовою Львіського ВО «Кінескоп», засноване у 1956 році. Там виготовляли електронно-променеві трубки для засобів відображення інформації. Їх застосовували для відображення пілотажно-навігаційної і метеолокаційної інформації у літаках, вертольотах, а також на міжнародних космічних станціях «Альфа». Також там виготовляли проекційні електронно-променеві трубки із монокристалічними екранами для виведення інформації на лобове скло літака.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!