Львів’яни представлять свій стартап у Кремнієвій долині

3849 0
Вісім українських стартапів вперше в історії візьмуть участь у відомій американській конференції Startup Grind у Кремнієвій долині. Серед них – сервіс для підвищення ефективності дата-центрів, який розробили львів’яни.
фото: nv.ua (Сергій Шельпук)

фото: nv.ua (Сергій Шельпук)

Сервіс львів’янина Сергія Шельпука дозволяє зберігати електроенергію і кошти. Його стартап займається проблемою ефективності дата-центрів. Наприклад, лише в США 30% серверів завантажені менш ніж на 15%: «Простіше кажучи, вони споживають багато електроенергії, але не роблять нічого. І коштують своїм власникам $3,8 млрд на рік. Це спалює 39 млрд кіловат годин енергії, чого було б достатньо, щоб живити 3,5 млн американських будівель», - пояснює засновник стартапу.

QRhythm дозволяє керувати віртуальними машинами так, щоб максимально ефективно використовувати час. Наприклад, Amazon виставляє користувачам рахунки за час роботи віртуальних машин, незалежно від рівня їх завантаженості.

Читайте також: Пити чи не пити? У Львові створили горня, що визначає якість води

«Наше рішення керує вашими віртуальними машинами, зупиняючи і запускаючи їх так, щоб оптимізувати кошти, враховуючи можливі сплески трафіку та ціну ризиків для вашої компанії»,  – пояснює Шельпук.

Хлопці розробили проект за півтора роки на власні заощадження і зараз ведуть переговори з деякими венчурними фірмами для подальшого розвитку. Про ціну не говорять, оскільки сервіс працює у форматі «business-to-business». Залежно від конфігурації віртуальних ресурсів, стартапери обіцяють економити клієнтам до 40% коштів, які ті витрачають на віртуальні сервіси. QRhythm теж орієнтований на ринок США.

Джерело: nv.ua.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!