Львів’яни продовжують скаржитися на ромів-грабіжників

3817 1
Учора ввечері поліція затримала 12 осіб.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Львів’яни продовжують скаржитися у соцмережах на ромів, які грабують людей на вулицях міста. Зокрема, у спільноті «Варта 1» Наталія Федорчук написала, що її намагалися пограбувати четверо дівчат на проспекті Чорновола. Історик Ігор Лильо поширив допис іншої львів’янки, яку хотіли пограбувати по дорозі до залізничного вокзалу. Сам він зауважив, що і його самого намагалися обікрасти двічі.

«У місті жахлива ситуація з бандами циган, котрі щодня нападають на людей. Роблять це відкрито і цинічно. Це почалося два роки тому і триває досі. Особисто знаю майже з десяток випадків», – пише він.

Речниця патрульної поліції Львівської області Катерина Рибій у коментарі Tvoemisto.tv повідомила, що ромів за грабежі чи крадіжки зараз затримують мало не щодня, проте не завжди львів’яни пишуть заяви.

«Учора увечері затримали 12 осіб – 9 за грабіж і трьох за крадіжку, яка, можливо, теж буде кваліфікована як грабіж. Мало не щодня затримуємо одних і тих самих, разів три на тиждень точно», – говорить вона.

Читайте також: Керівницю відділу промоції Львівської міської ради обікрали на площі Ринок

Притягувати до відповідальності грабіжників має вже Головне управління Національної поліції у Львівській області. За словами речниці управління Світлани Добровольської, крадіжка не є тяжким злочином, тому після допиту зловмисників відпускають.

«Коли відбувається крадіжка, встановлюють особу, відкривають кримінальне провадження, допитують та встановлюють обставини правопорушення. Після цього зловмисника відпускають, хіба що є підстави вважати, що правопорушення вчинене неодноразово або що це грабіж чи розбій, тобто злочин з середнім ступенем важкості», – каже Світлана Добровольська.

Також вона рекомендує усім дотримуватися порад, як уберегтися від пограбування, що опубліковані на сайті ГУ НП у Львівській області. Зокрема, уникати безлюдних та неосвітлених місць, переходити на інший бік вулиці, якщо до вас наближаються підозрілі чи агресивні особи, та носити сумочку на ремінці через плече, притискаючи під пахвою.


Читайте також:
25 Січня, 2018 12:26
ОЛЕГ міліція реагуе тоді коли є заяви від громадян а де профілактична робота якщо міліція неможе навести порядок то най наведе порядок правий сектор
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!