Львів’яни просять перевірити посохлі дерева на проспекті Свободи

1138 0
В райадміністрації кажуть, що дерева у процесі прикорінення.
Фото: Марія Борис

Фото: Марія Борис

У Львові біля Оперного театру ще восени висадили дуби, однак мешканці просять перевірити їхній стані, бо вони виглядають сухими і можуть бути хворими. З цим питанням на «гарячу лінію» міста звернулася Марія Борис.

«Ці дерева здорові? Виглядають не дуже. Чи можна їх перевірити?», ­­­­­­­­­­­– спитала Марія Борис.

Читайте також: Під час реконструкції вулиці Бандери у Львові пошкодили дерева

Керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова каже, що дерева поливають, але проблема конкретно з коренями дубів. 

«Дуб костер – це декоративна форма, придатна для міських посадок і досить витривала. Тут проблема з посадковим матеріалом», – зазначила вона.

Водночас у районній адміністрації Галицького району повідомили, що дуби, які висадили на проспекті Свободи, знаходяться у процесі прикорінення, оскільки ці дерева весняної викопки.

Вони також уточнили, що процес прикорінювання триває понад пів року, тому що це тверда порода дерев.

«За повідомленням Галицької РА, зів’ялі листочки є реакцією дерева на те, що вся вегетативна система працює на корінь, який поволі повинен прижитися. Короневій системі допомагають, проливаючи раз у два тижні під дерева воду з прикорінювачами чи іншими стимуляторами», – пояснили на «гарячій лінії».

Фото з «гарячої лінії» міста

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!