Львів’яни просять продовжити курсування автобусних маршрутів увечері. Що кажуть у місті

2991 0
«Твоє місто» розпитало львів'ян про курсування громадського транспорту увечері та чи потрібно продовжити їхню роботу після того, як комендантську годину змістили на годину вперед.
Громадський транспорт Львова/Фото Івана Станіславського

Громадський транспорт Львова/Фото Івана Станіславського

Львів’яни просять місцеву владу продовжити курсування автобусних маршрутів увечері. Зі слів мешканців, додому увечері дістатися складно, адже автобуси можуть взагалі не курсувати у вечірній час, після 20:00. Багато з них змушені викликати таксі або ж йти пішки, якщо громадського транспорту нема. 

Читайте також: Чи може зменшити Львів кількість трамваїв задля економії електроенергії 

«Людям, які працюють в центрі, важко добиратися. Не кожен має гроші на таксі. Було б непогано від готелю «Львів» випускати транспорт на маршрути трохи довше», – сказала львів’янка Оксана у коментарі Tvoemisto.tv.

Місцева мешканка Юлія додає, що складно також доїхати з вулиці Угорської до центру міста після 20:00, адже автобуси дуже рідко курсують. Максимум – до 20.30.

Натомість комендантську годину у Львові скоротили і триває вона з 00:00 по 05:00.

«Комендантську годину змістили на годину. Я користуюсь трамваєм №9 і було б добре, якби продовжили, адже я пізно їду з роботи. Доводиться на таксі їхати або ж йти пішки. Я вважаю, що останній маршрут повинен курсувати хоча б до 23.00 години», – каже мешканець Львова Владислав.

Читайте також: Як «Електрон» у Львові виготовляє новенькі трамваї для міста. Фото, відео

У коментарі Tvoemisto.tv керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів повідомив, що, зі слів перевізників, нема можливості продовжити рух громадського транспорту увечері. Певні рейси підтягнули до 21:00, зокрема автобуси маршрутів №14, №23, №25. 

«Ми зобов’язували перевізники курсувати довше, однак, за їхніми словами, нема можливості продовжити рух громадського транспорту увечері. Відповідно, якоїсь можливості до фінансування у міста немає. Кошти обмежені, і ця ситуація впливає як і на здатність бюджету забезпечувати довший рух транспорту, так і на фінансову здатність перевізників оплачувати пізню роботу», – зазначив він. 

Керівник управління транспорту ЛМР додав, що після скорочення комендантської години у Львові низка маршрутів ЛКП «Електротранс» почали курсувати до 21:30 (останнє відправлення), ті, що їдуть до вокзалу – до 22:00. Роботу громадського транспорту комунального АТП-1 продовжили до 21:00 (останнє відправлення). 

Нагадаємо, на Львівщині визначили інвестора (оператора), що за свої кошти закупить валідатори для впровадження електронного квитка і встановить їх у приміські та міжміські автобуси, які курсують в межах області. Хто впроваджуватиме е-квиток на Львівщині і до чого тут російське обладнання – читайте тут.

 

Антоніна Костик

Відео: Твоє місто

_______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!