Львів’яни просять реконструювати частину колектора на проспекті Чорновола – вулиці Торф’яній

2365 0
Відповідна петиція набрала понад 500 голосів.
Фото: Андрій Салітра

Фото: Андрій Салітра

На сайті петиції до ЛМР зареєстрували документ з вимогою реконструкції частини каналізаційного колектора, що проходить проспектом Чорновола, вул. Торф’яною та вул. Замарстинівською. Петицію зареєстрував Андрій Салітра. Станом на сьогодні вона набрала 508 голосів мешканців.

«​Вже два роки поспіль під час травневих злив відбувається руйнування каналізаційного колектора по вул. Торф’яній. Вода витікає через колодязі випуску в колектор, оскільки вони не обладнані зворотними клапанами, що є порушенням норм ДБН. Такі клапани є обов’язковими до встановлення в можливих зонах підтоплення. Пошкоджуються пішохідні доріжки, елементи благоустрою та припарковані поруч автомобілі, а підвали і цокольні поверхи житлових будинків заповнюють нечистоти з каналізації», – каже Андрій Салітра.

Читайте також: У Львові просять заборонити проводити ямковий ремонт доріг удень

Він додає, що торік, після першого руйнування, комунальники «залатали» стики каналізаційного колектора монтажною піною та засипали зверху ґрунтом, але цього виявилось недостатньо.

«Кожного року на проспекті Чорновола ростуть нові житлові будинки, висота яких вже перевищує 20 поверхів. Навантаження на каналізаційну систему постійно зростає і буде зростати надалі, оскільки населення району постійно збільшується. Окрім цього, зміна екологічної ситуації та щорічні весняні зливи також навантажують систему водовідведення району», – зазначає автор петиції.

На його думку, недоцільно витрачати мільйони міських коштів на будівництво велосипедних доріжок чи спортивних майданчиків, коли за перших весняних злив вони руйнуватимуться.

Читайте також: На Сихові побудують систему вентиляції, аби позбутися неприємного запаху з колектора на Стуса 

Андрій Салітра вимагає провести експертне обстеження зазначеної частини каналізаційного колектора та за його результатами розробити проект реконструкції. А потім – втілити його в життя.

Додамо, раніше у міськраді повідомляли, що відтинок дороги від вул. Липинського до вул. Торф'яної є над пливуном, тому потрібно знайти інженерне рішення для розв'язання проблеми.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!