У Львові просять відновити підземний перехід на Героїв УПА

2470 0
Це може зробити ділянку дороги більш безпечною.
Фото: Max Müller

Фото: Max Müller

У Львові просять відновити підземний перехід, який знаходиться на вул. Героїв УПА, 73. Зокрема, просять відкрити перехід, провести там ремонтні роботи та зробити його придатним для використання, йдеться на Гарячій лінії Львова.

Читайте також: У підземному переході на площі Митній хочуть облаштувати вуличну галерею

«Вулиця Героїв УПА, 73. Суть питання це підземний перехід, який з не зрозумілих мені причин просто закрили. Що цікаво – ним користувалися працівники заводу «Кінескоп», тобто ще 30-40 років тому, коли на все місто було від сили 50 тис. автомобілів цей перехід був актуальний. Після закриття того заводу актуальність переходу втратилася, але територія заводу «Кінескоп» почала забудовуватися житловими будинками, таким чином перехід знову став актуальний. Та й кількість автомобілів збільшився до 500 тис. автомобілів», – написав Макс Мюлер.

На його думку, потрібно лише встановити сходи, освітлення та знак про те, що там є перехід.

«Це, як мінімум, зробить дану ділянку дороги більш безпечною», – зазначив він.

Читайте також: Львів'яни самостійно ремонтують підземний перехід. Фото

У районній адміністрації Франківського району відповіли, що підземний перехід, який вказаний у зверненні, не перебуває на балансі Львівської міської ради, а знаходиться у власності приватної фірми «Юкон».

«Оскільки володіє та розпоряджається своїм майном тільки власник, забезпечити відновлення переходу районна адміністрація немає можливості», – пояснили в райадміністрації.

Нагадаємо, що у Львові в березні цього року вирішили демонтувати усі торговельні павільйони у переході на площі Митній. Торгові павільйони упродовж десяти років іншим підприємцям у суборенду здавало ТОВ «Інтерайс Україна». ЛМР розірвала договір з орендарем у 2019 році. У травні підприємці почали звільняти перехід.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!