Львів’яни просять заборонити розробляти детальні плани без оновлення генплану міста

2826 0
Детальний план території – це уточнювальний документ, який деталізує певну ділянку генерального плану.
ілюстративне фото: zabudovnyk.com.ua

ілюстративне фото: zabudovnyk.com.ua

У Львові зареєстрували петицію про заборону розробки й впровадження детальних планів території без оновлення генерального плану Львова. Ця петиція вже зібрала необхідні 500 голосів. Тепер її мають розглянути депутати на сесії ЛМР.

Читайте також: (Не)довести Львів до межі. Навіщо місту План сталої мобільності

«Є прості правила успішного функціонування міста, яких зобов’язані дотримуватися чиновники. Це закони, які регулюють галузь містобудування: Генеральний план і Зонування територій – два найважливіші документи в питаннях розвитку міста. Вони розробляються раз на 20 років і не підлягають хаотичним змінам», – каже авторка петиції Ольга Горбяк.

Вона додає, що детальний план території – це уточнювальний документ, який деталізує певну ділянку генерального плану.

«Уточнює – це деталізує, а не змінює показники висотності та щільності запроектованих будівель. Законне внесення змін у генеральний план є довготривалою процедурою, яка передбачає оприлюднення змін, громадські обговорення та затвердження сесією Львівської міської ради. Втім, виконавчий комітет ЛМР вигадав та успішно використовує протизаконний інструмент – зміни Генерального плану міста шляхом внесення змін до детальних планів територій міста», – наголошує Ольга Горбяк.

Додамо, що раніше депутати ЛМР підтримали петицію про коригування генплану Львова.

Читайте також: Побороти затори. Що може змінити Інтегрована концепція розвитку у Львові

Генеральний план − вид містобудівної документації, що регулює містобудівну діяльність, визначає умови безпеки мешканців, забезпечення необхідних санітарно-гігієнічних і екологічних вимог, раціональне визначення меж землекористувань, зон житлової, суспільної, промислової забудови тощо. Чинний генеральний план Львова розробили у 2008 році. Переглянути його мали б у 2025 році. Розробку і впровадження детальних планів території погоджує виконком та депутати ЛМР.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!