Львів’яни просять закупити бактеріологічний аналізатор у Лікарню швидкої допомоги

2393 0
Його вартість становить 2 млн грн.
Фото: Westnews

Фото: Westnews

У Львові зареєстрували петицію про закупівлю бактеріологічного аналізатора у Лікарню швидкої медичної допомоги. Петиція зібрала вже понад 500 підписів, чого достатньо, аби її розглянули депутати ЛМР.

Читайте також: Як зміниться лікарня швидкої допомоги у Львові. Олег Самчук про ребрендинг та All Inclusive

«Зараз лікування пацієнтів у лікарні швидкої медичної допомоги проходить емпіричним способом, тобто, призначали антибіотики, виходячи з інструкції до них чи відповідно до протоколів лікування. На одних антибіотики діяли, на інших – ні. Якщо через три дні не наступало полегшення, призначали інші. Таким чином людей наражають на небезпеку звикання до антибіотиків, може прийти той момент що жоден антибіотик не допоможе людині і вона помре», – каже автор петиції Олег Єлісеєв.

Цей апарат після встановлення збудника інфекційної хвороби відразу ж підбирає антибіотики, до яких чутлива та чи інша бактерія. Це дозволяє за декілька годин діагностувати інфекційне захворювання й підібрати лікування. За словами автора петиції, це дозволяє не лише з першого дня розпочати правильне лікування пацієнта, що допоможе уникнути ускладнень, а й вирішити ще одну важливу для нас проблему – уникнути звикання до антибіотиків.

Апарат європейського виробництва й адаптований для роботи в країнах Євросоюзу. Такі є у Польщі, Чехії, Словаччині та інших країнах Євросоюзу. Його вартість становить 2 млн грн, а орієнтовна вартість реактивів для одного дослідження –  160-200 гривень.

Читайте також: Завдання вижити: як рятують львів'ян у Лікарні швидкої допомоги

Нагадаємо, нещодавно у львівській лікарні швидкої допомоги пацієнту заново пришили руку.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!