Львів’яни призовного віку можуть їхати за кордон, якщо не уникають мобілізації

5142 0
Українці призовного віку можуть виїжджати за кордон. Не випустять з України прикордонники лише тих, щодо кого є доручення правоохоронних органів. Наприклад, якщо людина отримала повістку у військовий комісаріат, але не з’явилась, відтак, щодо неї порушено кримінальне провадження через ухиляння від мобілізації.
Фото: dt.ua

Фото: dt.ua

Про це повідомив 19 серпня на прес-конференції помічник начальника західного регіонального управління Державної прикордонної служби України Володимир Шеремет.

Він назвав чутками інформацію про те, що прикордонники не випускають за кордон громадян, які підлягають мобілізації.

«Жодних додаткових завдань щодо громадян, які підлягають мобілізації, щодо їх не пропуску через кордон – немає», – заявив Володимир Шеремет. Однак, якщо про людину в базі даних буде доручення від правоохоронців – її не випустять, пояснив він.

«Якщо людина не з’являється за повісткою у військкомат, на неї заводять кримінальну справу, і лише представники правоохоронних органів інформують нас. Така інформація потрапляє в центральну базу, якою й користуються прикордонники», – сказав Володимир Шеремет.

Також він розповів, що прикордонники не фіксують значного збільшення охочих чоловіків призовного віку виїздити з України.

Читайте також: Що потрібно для виїзду за кордон львів’янам призовного віку


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!