#СихівSexy. Львів′яни роблять нестандартні світлини спального району. Фото

12913 0
Фотографії з цим та іншими хештегами мешканці розміщують в спільноті «Сихів is Sexy» у Фейсбуці.
фото: Facebook/Сихів is Sexy

фото: Facebook/Сихів is Sexy

Автор концепції та адміністратор групи Руслан Черних розповідає, що ідея з′явилась випадково, як згадка в дописі на одну із світлин Сихова, опублікованих знову ж таки у Фейсбуці.

"В мене є подруга Наталя Маруняк, яка також живе на Сихові. В неї на сторінці я побачив пост, фотографію шматка фасаду будинку. І ця фотографія була така атмосферна, що, окрім слів, що це "сексі", нічого не виникло. Коли створювалась спільнота, то йшлось власне про щось невловиме, тонке, менш помітне, якісь нюанси та напівтони. Про щось таке, що є інтуїтивно привабливим, а не брутальним і прямим", – говорить Руслан Черних. 

Читайте також: Як повинні розвиватися райони Львова? Приклад Сихова 

За словами автора ідеї, конкретної мети заснування спільноти не було, а її гаслом була спонтанність. "Ніяких правил. Люди самі викладають фото. Ми вчимося самі для себе помічати тонкі речі, які щодня перед нами, навколо нас: коли йдемо на роботу, в школу, куди завгодно. Зупинка на буденних речах і пошук в них чогось гарного, привабливого, змістовного, або настроєвого – це свого роду мистецтво", – каже Руслан Черних.

Як розповіла Tvoemisto.tv дописувачка групи та авторка знімків Оксана Шпакович, формат фотографій – різноманітний, а їхня мета – створити відповідний імідж району.  

Читайте також: Вулиці Львова. Волоська дорога – нижня частина вулиці Франка 

"Після всіх змін, що сталися в країні, відбуваються зміни і в цьому районі. Люди це відчувають і підтримують. З′являється багато громадських ініціатив. Сихів завжди був своєрідною резервацією: усе ніби не стосувалося Львова. Лише зараз, завдяки цій групі, я почала по-іншому дивитися на район. Він мені почав дуже подобатися, у нього є якась своя харизма. Постійні дописувачі спільноти – не професійні фотографи, але зазвичай це люди, пов′язані з мистецтвом: мистецтвознавці, художники чи дизайнери», – каже Оксана Шпакович. 

Читайте також: Сихів матиме свій театр


 


Підготувала Марічка Мишок
Фото із спільноти "Сихів is Sexy"


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!