У Львові два перевізники не вивозять сміття. На що сподіватись львів'янам?

4637 1
Львів’яни масово скаржаться на переповнені сміттєві баки в окремих районах міста, звідки вже декілька днів поспіль не вивозять відходи. Tvoemisto.tv дізналось, чому склалась така ситуація та на що сподіватись львів'янам.
фото: znaj.ua

фото: znaj.ua

У соцмережах обурені мешканці викладають фото й скаржаться, що баки можуть стояти переповненими упродовж кількох днів.

Вулиця Джорджа Вашингтона, 7а 16 січня

Вулиця Петлюри-Садова, 16 січня 2017 р.

Вулиця Наукова, 15 січня

Проспект Червоної Калини, 114. 14 січня

Журналістам Tvoemisto.tv вдалося сконтактуватися з керівництвом трьох райадміністрацій Львова:

- У Галицькому районі проблем із вивезенням сміття немає, - повідомила Ірина Іванчина, голова райадміністрації.

- «На вулицях Сихівського району 20% смітників є невивезеними. Найбільші проблеми є з перевізниками «ДВ-Екосвіт» та «Спецавтотранс», які мали б обслуговувати вулиці», - прокоментував Володимир Івасюк, заступник голови Сихівської райадміністрації.

- У Личаківському районі найбільш проблемними є вулиця Лисинецька, з якої сміття мав би вивозити перевізник «ДВ-Екосвіт» та вулиці Тарнавського й кількох інших, які обслуговує «Спецавтотранс», - проінформував Іван Лозинський, очільник Личаківської райадміністрації. Інші перевізники працюють на всіх вулицях у нормальному режимі.

Серед головних причин такої ситуації, за словами керівництва районів, є закриття полігону й відмова інших полігонів приймати сміття зі Львова, що значно ускладнює його вивезення з міста. Також машини не можуть виїхати, бо блокуються громадськими організаціями чи активістами.

У «ДВ-Екосвіт» коментувати ситуацію журналісту Tvoemisto.tv відмовилися, зі «Спецавтотрансом» зв’язатися не вдалося.

З 6-х компаній, які вивозять сміття зі Львова, 4 працюють стабільно, - зауважують у міськраді. Два перевізники просто фізично не мають, куди його вивезти. «Відбулись достатньо жорсткі наради минулого тижня, сьогодні продовжуємо роботу. Думаю, за цих пару днів ми ситуацію максимально вирівняємо, хіба будуть знову створювати якісь проблеми. Бо кожна машина, яка везе сміття зі Львова, має труднощі», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова, поінформувала сьогодні прес-служба ЛМР.

Додамо, що в місті оголосили конкурс на визначення перевізника сміття з 5-ти районів: Личаківського, Шевченківського, Сихівського, Залізничного та Франківського. Збір пропозицій у Личаківському районі триває до 6 лютого, у Шевченківському – до 31 січня, у Сихівському – до 13 лютого, у Залізничному – до 17 лютого, у Франківському – до 24 січня 2017 року. Мер зауважив, що обиратимуть тільки тих, хто справляється з вивезенням сміття, адже ситуацію важко пояснювати мешканцям міста.

 

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
14 Лютого, 2017 15:54
axab У Польщі відбувся форум «Європа-Україна», на якому обговорювали питання децентралізації в Україні та впровадження можливих моделей місцевого самоврядування:
[***]://[***].[***]/news/detsentralizatsiya_yevropa_mozhe_zaproponuvaty_bagato_prykladiv_ale_ukraintsi_mayut_obraty_sami__ekspert_248175.html
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!