Усе більше львів'ян хворіє на грип. Три поради, як збити температуру

23341 0
Нещодавно Львів перетнув епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ. З кожним днем кількість хворих збільшується, а у соцмережах люди скаржаться, що високу температуру не вдається "збити" упродовж кількох днів. Tvoemisto.tv дізнавалося у головного епідеміолога Львівщини, що можна зробити самотужки, коли в дитини чи дорослого термометр досягає показника 40 градусів.
Фото: soveti.com.ua/

Фото: soveti.com.ua/

Наталія Тімко, головний епідеміолог Львівщини, стверджує: берегтися треба і дорослим, і малечі. Особливо зараз, коли погодні умови сприяють розповсюдженню грипу. Якщо ж ви чи ваша дитина захворіли, й температуру не вдається "збити" довший час, лікар радить: 

1. Зробити найпростіший сольовий розчин - чайну ложку солі на склянку води - та промивати носові ходи кожні 10 хвилин.

2. Давати хворому якомога більше пити: кількість рідини має бути мінімум 1,5-2 літри на день. Причому це може бути будь-що: компот, чай, проста вода тощо.  

Читайте також: Як ефективно лікувати грип. Інфографіка від МОЗ

3. Дати жарознижувальний засіб. Якщо йдеться про дитину, то давати тільки той, до якого вона вже звикла. Наприклад, якщо раніше приймали "Парацетамол", і вона добре переносила, то дати його. Також може стати в нагоді "Нурофен".

Фахівець наголосила: цими трьома заходами самолікування треба обмежити. Не варто зволікати із викликом додому лікаря, бо для дитини така температура може закінчитися судомами.

Читайте також: Чи закриватимуть дитсадочки Львова на карантин

Для тих, хто ще не захворів, Наталія Тімко радить якнайчастіше промивати носоглотку сольовим розчином, вживати вітамінізовану їжу, уникати значного скупчення людей та вдягатися відповідно до погоди.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!