Львів’яни стали частіше звертатись до поліції. Деталі

3341 0
Минулоріч за п’ять місяців у Львові було скоєно 4 246 крадіжок, натомість за п’ять місяців цього року - 5 113. Практично їх кількість збільшилась на 20%. Про це повідомив начальник управління інформаційного забезпечення та оперативного реагування ГУ НП у Львівській області Юрій Гладун під час дискусії «Безпека у місті. Як змінила Львів нова поліція», яка відбулась у п’ятницю, 10 червня.

«Якщо аналізувати статистику розкриття крадіжок, то минулоріч було розкрито 572, цьогоріч - 744. Тобто йде тенденція до покращення виявлення тих осіб, які скоїли такий злочин», - зазначив Юрій Гладун

За словами Світлани Гірняк, командира 1-го батальйону патрульної поліції м. Львова, збільшилась кількість не крадіжок, а зафіксованих фактів про їх скоєння.

«Є велика довіра до патрульної поліції. Дійсно маємо багато викликів. До нас звертаються люди  з будь-яких питань, зокрема, є виклики від громадян похилого віку, яким немає з ким поговорити. З ними спілкуються, радять, за потреби викликають швидку. Звернень маємо надзвичайно багато», - пояснила Світлана Гірняк.

Вона додала, що нині є велика довіра до поліції, багато, хто каже, що раніше не викликали б поліцію, натомість зараз звертаються. Наприклад, якщо аналізувати основну частину міста – Галицький район, у нас через лінію "102" надійшло 33 тисячі 847 викликів – це найбільший показник серед всіх районів. «У нас є проблема з кількістю патрульних, ми чекаємо добору, який розпочнеться з Києва. Максимально намагаємося залучати піші патрулі».

«Щодо кількості звернень, то я абсолютно погоджуюсь – до нас зараз приходить близько 1000 звернень на добу на лінії "102". Навіть по тому ж Галицькому райвідділу пам'ятаю часи, коли за рік ми фіксували 6 тисяч звернень. Зараз тільки за 5 місяців маємо 16, 5 тисяч. Активність громадян є дуже високою, що свідчить про їх довіру», - зазначив Юрій Гладун.

Читайте також: Львів’ян закликають повідомляти про неправомірні дії поліцейських

Також, як наголосила Світлана Гірняк, компетенція патрульної поліції завершується рівно на місці - виявили факт, відпрацювали спільно з іншими інші патрулями. «Якщо нікого не виявлено, заявника чи потерпілого доставляємо до відділу поліції для написання заяви і решта повноважень передаються слідчо-оперативній групі», - пояснила вона.

Довідка

Дискусійна платформа "Твоє місто Львів" створена Tvoemisto.tv за підтримки Європейського фонду за розвиток демократії  (European Endowment for Democracу). Більше про дискусійну платформу та попередні зустрічі можете переглянути за посиланням: http://tvoemisto.tv/debates/


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!