Політична реклама

Львів'яни стали менше витрачати

1578 0
Згідно з дослідженням компанії GfK Ukraine, індекс споживчих настроїв в Україні продовжує падати.

У лютому він становив 64,6 пункту. Це найнижчий показник з березня 2011 року, коли песимістичні настрої визначалися високими темпами інфляції, інформує Вкурсе.

Події останніх двох місяців не могли не вплинути на купівельні переваги українців.

«Попит знизився, в цілому, як на імпортні, так і на українські товари, які не є стратегічними для покупця», — говорить директор департаменту закупівель Анастасія Вишняк-Кулагіна.

Українці суттєво збільшили покупку соціальних товарів тривалого зберігання. «Аналіз продажів соціальних товарів, таких як сіль, цукор, борошно продемонстрував, що в лютому вони збільшили свою частку до 30% в наших продажах. Як правило, ця категорія не є для покупців настільки суттєвою. На неї припадає не більше 10%», — розповідають у прес-службі мережі одного з супермаркетів.

Торгові мережі декларують, що девальвація національної валюти поки не сильно позначилася на загальному рівні цін — зростання склало близько 5%.

Разом з тим, рітейлери очікують, що попит на більш дешеві товари зростатиме.

Щоб утримати ціни, а разом з ними і покупців, торгові мережі будуть змушені оптимізувати асортимент і шукати найбільш згідливих постачальників.

«Ми ведемо активний пошук вже наявних на ринку України соціальних товарів, які раніше не користувалися великим попитом, але в нинішніх економічних умовах можуть викликати інтерес у наших клієнтів», — продовжує директор департаменту закупівель.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!