Політична реклама

Львів'яни стали менше витрачати на їжу та одяг

1519 0
Українці стали витрачати в магазинах в середньому на 10-15 % менше.

За оцінками представників торгівельних мереж, у січні, порівняно з січнем 2013 року, спад відчули в продуктових магазинах (3-10 %) і більше – продавці одягу (до 15 %).

«Це орієнтовно в середньому по ринку, оскільки у нас є рітейлери, у яких падіння продажів було мінімальним», – розповів генеральний директор Української торговельної асоціації Ігор Кишко.

Тенденцію зменшення кількості покупок підтвердили і в супермаркетах.

«Наприклад, наші продажі за минулий місяць зменшилися приблизно на 15 %. Не так сильно вони просіли по продуктах харчування, набагато помітніше спад був по інших групах товарів. Робити знижки на продукти так само, як на одяг, рітейлери не можуть, а збиток покривати більше нічим», – розповів генеральний директор супермаркету Ілля Битків.

Генеральний директор Української торговельної асоціації пояснює падіння продажів зниженням купівельної спроможності українців.

«Доходи у людей не збільшилися, а товари хоч трохи, але дорожчали. Тому покупець вибирав, наприклад, не той сир, до якого звик, а подешевше», – пояснив Кишко.

Але якщо українці найчастіше просто замінювали одні продукти дешевшими, то купувати новий одяг просто відмовилися.

«За січень кількість відвідувачів у нас скоротилося приблизно на третину (порівняно з аналогічним періодом минулого року). Як наслідок – настільки ж впали продажі. Сподіваємося, зростання піде до кінця лютого», – розповів адміністратор магазину Володимир Цвєтков.

Найбільше зменшились продажі в магазинах модного одягу, які раніше звичайного запустили програми знижок.

Після завезення на склади нових партій товарів продавці збираються нарощувати продажі за рахунок акцій і бонусних програм, що є чи не єдиною можливістю втриматись на плаву.

Джерело: Вести


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!