Політична реклама

Львів'яни стояли в чергах по 4 години, аби перевірити себе у списках виборців

1529 0
Мешканці Львова та області дуже активно перевіряли себе у списках виборців. Іноді навіть стояли по 4 години у чергах, аби дізнатись, чи є вони у списку. Внести зміни до реєстру виборців на сьогодні уже не можна, хіба що до кінця дня через суд.
Фото: galinfo.com.ua

Фото: galinfo.com.ua

Про це повідомила 22 травня в ефірі tvoemisto.tv виконавчий директор Комітету виборців України на Львівщині Оксана Дащаківська.

«Була надзвичайно велика кількість охочих перевірити себе у списках, змінити місце голосування. Напевно, активність була більша у 7-10 разів, ніж раніше. Деякі органи ведення реєстру виборців у Львові працювали до 01:00. Така активність свідчить, що явка може бути доволі високою і в день виборів», – сказала Оксана Дащаківська.

З її слів, кількість людей в чергах в органах ведення реєстру була б ще більшою, якби цього року українці не мали змоги перевірити себе у списку он-лайн.

«Махінації зі списками виборців при голосуванні, очевидно, будуть зведені до мінімуму. Хоча були звернення на «гарячу лінію» КВУ про те, що, здається, в Жовківському районі внесли в списки неіснуючу вулицю з неіснуючими будинками. Але на це порушення швидко зреагували», – розповіла експерт.

Нагадаємо, Оксана Дащаківська вважає, що при виборі президента кожен виборець керується власними критеріями. Однак радить звертати увагу на 5 основних.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!