Політична реклама

Львів'яни створили проект облаштування площі на Чорновола

3664 0
У соцмережах з'явилась візуалізації проекту облаштування громадського простору в районі проспекту Чорновола, вулиці Панча та вулиці Торф'яної авторства львівського архітектора Юрія Столярова у співпраці з В. Хижняком та С. Дворником.

"Концепція попередня і визначає основні напрями формування центру. Але є одне ключове питання – це формування площі вздовж жвавого пішохідного і транспортного проспекту, яким є проспект Чорновола. Трикутну площу ви можете бачити на зображеннях. Вона може бути вирішена терасами, рівнями, на ній може бути якесь кафе, виставковий зал, скейт-парк, дитячий центр, тощо. Але це місце має залишитись громадським простором. Особливо це актуально, зважаючи на передбачений генпланом міста споривно-концертний комплекс через дорогу", ­– пояснюють автори.

Фото: FB Юрій Столяров

За їх словами, в них є інформація, що цією ділянкою начебто зацікавились інвестори, аби збудувати там чергову багатоповерхівку. Відтак, архітектори винесли свій варіант облаштування площі на розсуд громадськості.  

Фото: FB Юрій Столяров

Інший львівський архітектор і громадський активіст Олександр Шутюк пропонує в межах цієї концепції прокласти дорогу під землею, а громадські простори з двох сторін вулиці з'єднати в один. " Але загалом було б чудово мати таку площу посеред житлового кварталу", – вважає він.

Фото: FB Юрій Столяров

Відтак, активних львів'ян запрошують долучатись до дискусії та допомоги у просуванні цього проекту на розгляд мера та міської ради. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!