Львів’яни створили розумну прикрасу, яка перетворює голос на текст. Відео

4074 0
SenStone – розумний диктофон для швидкого запису нотаток. Він записує спочатку голос, а потім перетворює його в текст і зберігає на мобільному телефоні. Після цього нотатки організовуються за ключовими словами, локаціями та часом.
фото: www.kickstarter.com

фото: www.kickstarter.com

Від учора на платформі Kickstarter стартував збір коштів для розвитку стартапу та запуску масового виробництва. Менше, аніж за добу авторам ідеї вдалося зібрати майже 35 тисяч доларів із необхідних 50-ти тис. дол.

Як розповів Tvoemisto.tv співзасновник стартапу Маркіян Мацех, після завершення збору коштів потрібно буде півроку, аби виготовити девайси та розпочати їхній продаж. Покупці зможуть придбати пристрій на веб-сайті та отримати його упродовж кількох днів чи тижнів. Попередньо планують, що гаджет вартуватиме 145 доларів, але після запуску масового виробництва ціна може знизитися.

«Це дуже зручний інструмент для людей, у яких є багато ідей і думок, і вони не знають, як з ними впоратися.  З нашим пристроєм – це швидко: натиснув кнопку, щось сказав – і воно вже збереглося в телефоні як текст. Його потім легко знайти та використати», – зазначив Маркіян Мацех. 

«Спочатку ідея девайса виглядала трошки по-іншому, але виявилось, що доволі просто її реалізувати, поєднавши сам пристрій із телефоном. Ми почали втілювати її півтора роки тому», – прокоментував Tvoemisto.tv автор ідеї та співзасновник стартапу Назар Федорчук.

Підготувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!