Львів’яни та їх транспорт: німецький мінівен-яхта

9555 0
Tvoemisto.tv продовжує свій спецпроект, присвячений львів’янам і їх транспорту. Ми знову розповідатимемо вам про незвичний та цікавий транспорт, який можна побачити на вулицях Львова, та про його власників. Наступний наш герой – Тарас Павлів, власник 44-річного мінівена Volkswagen T1.

Тарас Павлів, 25 років, львів’янин. Про Volkswagen T1 не осмілювався навіть мріяти, але цей автомобіль доволі несподівано з’явився у його житті. Їздить на ньому щодня: по роботі, на відпочинок, у поїздки фанатів ФК «Карпати», рух яких сам і очолює. Має власну фірму одягу та колекціонує ретро-автомобілів, які одного дня мріє реставрувати.

Про колекцію ретро-автомобілів і «схему» їх купівлі

Перше, на чому я їздив, це ретро-скутер. Ми з друзями одні з перших почали привозити до Львова ретро-скутери Honda Giorno, Yamaha Vino. Хлопці почали цим цікавитися, і зараз у Львові на таких катаються багато людей.

А якщо про автомобілі – першою купив «Победу», але ще її не відреставрував, вона ще досі стоїть. Є ще «Волга» – ГАЗ-21, Volkswagen Beetle, Austin Mini та Opel Olympia. Вони теж не відреставровані, там ще багато роботи…

«Победу» купив, бо прийшов тато мого друга і сказав: «Треба купити ту машину, вона коштує 2 тисячі доларів. Купимо її за дві, продамо за три – і по 500 заробимо». Але як тільки купили, зразу поставили в нього на подвір’ї і вирішили, що продавати не будемо. І так практично кожну машину купував: «Продам, продам», – але потім так собі і залишав.

Т1 – авто, про яке навіть не мріяв

У мене машина мрії була Volkswagen Juke, і він вже у мене є. А от про T1 я навіть мріяти не міг. Хоча й дивився на неї на картинках і хотів собі таку, але не уявляв, що колись таке авто знайду і привезу для себе.

Volkswagen T1 купив в листопаді минулого року в Харкові. Остаточним аргументом було те, що машина зелено-біла, як і кольори у ФК «Карпати» (сміється, – ред.). Фактично, я автомобіля не змінював, лише якісь поточні ремонти. У Львові така машина одна, тут, якщо чесно, трохи суміш Т1 і Т2. Взагалі, в Україні, по документах, ще одна така є в Донецьку, але її ніхто не бачив…

Двигун тут 1,6 л, новий. Витрата бензину на 100 км – десь 10 літрів. Їжджу на цьому авто постійно, лише одна проблема – ламається доволі часто, бо стареньке уже. 7 днів їздиш – один день лежиш під ним: десь там щось докручуєш, доробляєш. Чи не набридає? Ні, ставлюсь до цього нормально. Як-не-як, йому вже 44 роки, тому десь так би і мало бути з поломками. Міняти на щось інше не планую!

Про авто як яхту

Взагалі влітку їжджу на велосипеді, коли спекотно – на скутері, а коли дощ – автомобілем. Цим авто їжджу всюди. Здаю трохи в оренду – для весіль та інших свят. Їздимо на якісь фанатські виїзди. Людям вона подобається. Навіть якби купив найновіше авто, то на нього не так звертали б увагу, як на це. Мені не так важлива увага, але за реакцією людей справді цікаво спостерігати! Особливо дівчата «ведуться» на неї, але я не зважаю, бо у мене є дівчина.

До речі, всередині це авто схоже на яхту і їде воно, як яхта, пливе по ямах (посміхається, – ред.).

Більшість людей, які купують такі автомобілі, ставлять їх в гараж, пилинки здувають. Для мене – це транспорт, річ, яка приносить задоволення не лише тим, кого я вожу, а й мені. Я навіть часто зупиняюсь на зупинках, кажу людям, куди їду і підвожу їх. Особливо діти радіють!

Бувало, міліціонери зупиняли, і це були доволі серйозні порушення. Доводилось відчиняти багажник, розповідати про машину і мене після такої «екскурсії» відпускали.

Найдальше, куди я їздив на Т1 – з Харкова до Львова, тобто, одразу після покупки. Також двічі був в Ужгороді.

Про транспортні проблеми Львова

У місті відчуття в цьому авто, ніби у стандартному бусі. Хоча я не маю потреби з 9:00 до 18:00 паркуватися в центрі, тому й особливих складнощів з рухом по Львову не виникає.

У нас забагато транспорту, але з цим треба боротися трохи іншим способом, ніж в нас пробують це робити. В першу чергу, треба робити велодоріжки, пішохідні доріжки, закривати вулиці (робити їх пішохідними, – ред.), щоб на велосипеді в центр можна було заїхати за 5 хвилин, а на машині – як мінімум за годину, тоді люди почнуть думати.

Хоча в нас люди вже починають усвідомлювати, що на двохколісному корисніше і цікавіше. З часом всі до цього прийдуть. Мені здається, що громадський транспорт також треба використовувати і розвивати.

Про попереднього героя спецпроекту "Львів'яни і їх транспорт" читайте тут.

Фото tvoemisto.tv


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!