Як львів'яни пірнали у воду на Водохреща. Фоторепортаж з «Горіхового гаю»

3125 0
Сьогодні християни східного обряду святкують свято Водохреща.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Сьогодні, 19 січня, християни східного обряду святкують свято Водохреща. Традиційно у цей день люди пірнають в ополонку, щоб відтворити занурення, яке відбулось під час хрещення Ісуса Христа, при тому, що мешканців закликали утриматися від пірнань.

Під час таких заходів на водних об’єктах доцільно обирати водойми, на яких розміщені рятувальні підрозділи Центральної рятувально-водолазної служби у області. Крім того, безпекові заходи забезпечують відомчі рятувальні пости суб’єктів господарювання, які надають послуги з відпочинку на воді, або підрозділи ДСНС України у Львівській області.

Зокрема, у Львові щороку місцями для купання є озера в парку «Горіховий гай», на Погулянці та у Винниках.

Нагадаємо, що під час святкування закликають не заходити у воду в нетверезому стані, не залишати дітей без нагляду поблизу річки чи ставка. Перебування в крижаній воді у незагартованих людей може призвести до загального переохолодження організму.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!