Львів’яни у чотири рази активніше голосують за проекти Громадського бюджету, ніж торік

3086 0
Протягом двох перших днів за проекти Громадського бюджету проголосувала рекордна кількість людей.

За офіційною статистикою сайту Громадського бюджету Львова за два дні після старту голосування проекти підтримали 11 478 львів’ян. За великі та малі проекти Бюджету участі проголосували 15 850 разів.

Серед малих проектів, які зорієнтовані на вирішення проблем мікрорайону, найчастіше голосують за освітні та спортивні – 26 % та 10 % відповідно.

Читайте також: У Львові з аукціону продають дві історичні будівлі

Як повідомили на Facebook-сторінці Громадського бюджету Львова перше місце у голосуванні посідає Універсальний спортивний майданчик на подвірֹ’ї СЗШ № 48, друге – проект School hub 93, третє – облаштування спортивного майданчика на території СЗШ № 91.

У великих проектах, які мають вирішити проблеми загальноміського значення,  найбільше віддали голосів теж за освіту та спорт – по 10 % і 6 % відповідно. На рівні зі спортом, львів’яни голосують за втілення транспортних ініціатив – теж 6 %.

Перше друге та третє місце мають відповідно такі проекти: Благоустрій подвір’я шкіл на куті проспекту Чорновола та вулиці Замарстинівської, вуличні тренажери та спорткомплекс на території школи № 99, облаштування безпечного та розвивального простору ДНЗ № 33 «Берегиня».

У загальному рейтингу всіх проектів лідерство веде освіта – 36 % (5 706 голосів), далі спорт – 16 % (2 582 голосів) та проекти комунального господарства 12 % (1 951 голос).

У режимі реального часу за голосуванням та статистикою відданих голосів можна стежити на сайті Громадського бюджету Львова.

Нагадаємо, цього року на голосування пройшли 259 проектів, які можна підтримати до 15 листопада.

Проголосувати можна онлайн на сайті Громадського бюджету з допомогою електронної ідентифікації громадян BankID (поширюється тільки на українські банки), або зареєструватися і ввести номер телефону чи паспортні дані. Або ж зробити вибір, особисто прийшовши із паспортом у Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП).

У результаті протягом наступного року Громадський бюджет зможе профінансувати реалізацію трьох-чотирьох великих проектів, та 30-40 малих.

Вікторія Ейсмунт

Візуалізація - сайт Громадського бюджету Львова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!