Львів'яни у соцмережах дискутують щодо розвалу коаліції та відставки Яценюка

2500 1
Сьогоднішні події у Верховній Раді сколихнули львівський сегмент Facebook. Львів'яни активно обговорюють розпад коаліції та емоційний виступ Арсенія Яценюка під час котрого останній оголосив про свою відставку.

Спектр реакцій від гострого обурення і висловлення захоплення Яценюком до заспокоєння, мовляв, де-факто нічого не зміниться і до перевиборів всі допрацюють у статусі в.о. Крім того, людей цікавить закон про вибори і система за якою обиратимуть раду нового скликання.

Так львів'янин, голова вченої ради Центру досліджень визвольного руху Володимир В'ятрович написав на своїй сторінці у Facebook, що сьогоднішні події у Верховній Раді продиктовані небажанням брати на себе відповідальність перед виборами.

Головний редактор Інтернет-видання «Історична правда» та проекту «Владометр», викладач магістерської програми з журналістики Українського католицького університету у Львові Вахтанг Кіпіані вважає, що істерика з приводу відставки глави уряду - це дуже інфантильна реакція на реальність.

Нагадаємо, сьогодні, 24 липня, уряд під головуванням прем'єра Арсенія Яценюка подав у відставку. Про це заявив сам прем’єр. За його словами, після розпаду коаліції, в нього лишається два варіанти: "Розпалась одна коаліція. Прем'єр розпочинає процедуру формування нової коаліції. це означає, що він має взяти в коаліцію комуністів і регіонів. Я це не зроблю ні за яких обставин", - заявив він. "Другий – якщо немає нової коаліції, а чинна розпалася, уряд і прем'єр зобов’язані подати у відставку. Я заявляю про відставку у зв’язку з розпадом коаліції і блокуванням урядових ініціатив", - заявив Яценюк. Додамо, що згідно з законодавством, після заяви прем'єра, за відставку уряду має проголосувати Верховна Рада. Лише в такому випадку весь уряд разом із головою Кабміну йдуть у відставку. Відтак, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, незважаючи на заяву про відставку, залишається на своїй посаді до відповідного голосування у Верховній Раді.


Читайте також:
26 Липня, 2014 23:07
ytrewq Є українське прислів"я: "Якщо взявся за гуж, то не кажи, що недюж".
Треба законодавчо заборонити першим особам звільнятися за власним бажанням.
Це не перше "дезертирство" Яценюка: у 2008 році він був обраний головою Верховної Ради, а потім, стикнувшись з труднощами, подав у відставку за власним бажанням.
Думаю, що причиною відставки Яценюка та уряду "комікадзе" є можливі заворушення у зв"язку зі значним підвищенням тарифів на компослуги.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!