Львів'яни вийшли на Марш нескорених, щоб подякувати військовим. Фото, відео

1999 0
Військові, які сьогодні перебувають на лікуванні у військовому госпіталі, подякували людям за те, що вони допомагають їм у тилу.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

У Львові сьогодні, 24 серпня, у День незалежності традиційно відбувся Марш нескорених, ініціатором проведення якого є ветеран 93-ї механізованої бригади «Холодний Яр» Артур Кирєєв.

Участь у Марші нескорених взяли сотні львів'ян. Від Личаківського кладовища, де вшанували пам'ять загиблих на війні воїнів, Марш вирушив до військового госпіталю, де лікують поранених бійців. Серед учасників було чимало волонтерів, які досі допомагають армії.

Люди загорнулися у прапори України, по дорозі вигукували «Слава Україні»«Україна понад усе!». До речі, серед учасників Маршу був і актор, учасник команди V.I.P. Тернопіль Тарас Стадницький.

Львів'яни у коментарі Тvoemisto.tv розповіли, що вирішили прийти на марш, щоб підтримати військових, а також відсвяткувати у такий спосіб День незалежності України.

«Це велике свято, найважливіша дата для нашої країни. Ми хочемо подякувати військовим, підтримати Артура Кирєєва. Завдяки їм ми взагалі можемо святкувати нашу незалежність», – зазначила учасниця маршу, наукова співробітниця Музею Гідності у Львові Олена Чебелюк.

Ініціатор маршу Артур Кирєєв наголосив, що військовим важливо знати, що їх не забули. Люди скандували ветеранам війни «Дякуємо!». Вони отримали у подарунок срібні тризуби. 

Військові, які сьогодні перебувають на лікуванні у військовому госпіталі, подякували людям за те, що вони допомагають у тилу.

Один із захисників, родом із Дніпропетровщини, воює з Росією та захищає Україну із 2014 року. Зараз він перебуває у госпіталі. Йому у Львові подарували вишиванку, яку він сьогодні одягнув. Бригада бійця продовжує утримувати позиціїї біля Маріуполя.

Після госпіталю Марш нескорених вирушив до Меморіалу Героїв Небесної Сотні.

Повну програму заходів до Дня незалежності у Львові дивіться тут.

Христина Гоголь

Фото і відео Тараса Бабенчука

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!