Політична реклама

Львів'яни, які доглядають за хворими, мають право на грошову допомогу

1416 0
Особі, яка проживає разом з інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, що за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, належиться щомісячна грошова допомога, яка надається відповідно до статті 5 Закону «Про психіатричну допомогу» у грошовій формі.

Розмір допомоги на догляд розраховується як різниця між трьома прожитковими мінімумами на кожного члена сім`ї та середньомісячним сукупним доходом сім`ї за попередні шість місяців, але не може бути більше, ніж мінімальна заробітна плата, - повідомляж прес-служба Львівської міськради.

Зазначена допомога надається дієздатній особі, яка зареєстрована або постійно проживає на одній житловій площі з інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу і здійснює догляд за ним.
Для підтвердження факту спільного проживання органами праці та соціального захисту населення, зокрема соціальними інспекторами складається акт про проведення обстеження сім’ї.
Слід пам’ятати, що є обставини при яких виплата допомоги на догляд припиняється.  А саме у разі, коли:
-    сталися зміни у складі сім’ї у зв’язку із смертю або зміною місця проживання інваліда І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу;
-    закінчився строк установлення інвалідності І чи ІІ групи і упродовж місяця не підтверджено встановлення групи інвалідності, яка дає право на призначення допомоги на догляд;
-    інвалід І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу перебуває на повному державному утриманні або стаціонарному лікування впродовж повного календарного місяця.

Важливо знати: у разі виникнення обставин, внаслідок яких припиняється виплата допомоги на догляд, особи, яким надається допомога, зобов’язані повідомити органи, що провадять її виплату. Виплата допомоги припиняється з місяця, що настає за тим, у якому сталися зміни.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!