Львів’яни, які не встигли вакцинувати дітей від кору, можуть зробити це сьогодні

2680 0
Львів’янам нагадують, що вакцинація – єдиний дієвий спосіб профілактики хвороби.
фото: nashamama.com

фото: nashamama.com

Батьки, які впродовж тижня не мали змоги звернутись до лікаря і вакцинувати дитину, можуть це зробити сьогоні, 20 січня, прийшовши з дітьми в поліклініку: кабінети щеплень працюватимуть в суботу з 9.00 до 15.00. Як уточнили для Tvoemisto.tv у прес-службі ЛМР, такий розклад роботи актуальний для всіх кабінетів щеплень у всіх поліклініках Львова.

«Науковці говорять, що єдиним засобом, який може зупинити епідеміологічний процес, є вакцинація. Якщо у вашої дитини одна вакцинація, треба звернутись і пройти другу вакцинацію. Якщо дитина не була щеплена, треба звернутись, пройти перше щеплення, і через місяць пройти друге щеплення. Якщо ваша дитина не щеплена і перехворіла, то вакцинацію можна не робити, бо імунітет вже виробився», – розповів раніше на нараді начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

Читайте також: Чи можна вберегтися від кору і що робити, коли хвороба таки прийшла

Нагадаємо, у вівторок, 16 січня, міська комісія комісія ТЕБ і НС запропонувала вжити заходи, які дозволять локалізувати спалах кору у Львові, проте призупиняти навчання у школах та садочках не будуть.

Як інформує видання Zaxid.net, за тиждень у Львові проти кору вакцинували майже три тисячі дітей. Станом на 19 січня це вірусне захворювання у місті підхопили 85 пацієнтів. З них 63 дитини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!