Політична реклама

Львів’яни, які постраждали на Майдані, можуть отримати безкоштовну допомогу

2474 0
Львів’яни, постраждалі на Майдані, а також сім’ї загиблих учасників акцій протесту можуть отримувати безкоштовну соціальну допомогу.

Для цього їх закликають зареєструватися у Львівському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив керівник департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Олег Березюк, повідомляє Galnet.

За його словами, на сьогодні в соціальному захисті Львова зареєстровано 147 осіб. З них 41 особа – мешканці Львова, 48 – мешканці Львівської області, 58 – мешканці інших областей. Наразі з ними працюють працівники соціального захисту.

«Ми взяли цих людей зі списків лікарень, де вони перебували у Львові, списків громадських організацій. Ми створили єдиний реєстр. Тепер соціальних захист разом із Центром соціальних служб для сім’ї і молоді відвідують цих людей, говорять про їхні родини, проблеми», – сказав О.Березюк.

Він додав, що під соціальну реєстрацію і супровід підпадають і сім’ї загиблих. У Львівській області їх є 20, у Львові – 2.

О.Березюк наголосив, що реєстрація дуже важлива, адже постраждалим потрібно продовжувати надавати медичну допомогу.

Допомогу постраждалим на Майдані надає Львівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Він надає:

- Інформаційну підтримку щодо лікування, соціального захисту, юридичних питань;
- Психологічну підтримку та реабілітацію;
- Юридичну допомогу щодо відновлення втрачених документів (паспорта);
- Надає довідкову інформацію щодо оформлення паспорта замість втраченого;
- Надає консультацію щодо порядку відновлення втраченого паспорта%
- Здійснює, у разі потреби, супроводження осіб у територіальних підрозділ Державної міграційної служби України з метою сприяння в оформленні паспорта;
- Представляє, у разі згоди особи, її інтереси в установах, організаціях та підприємствах з метою захисту прав та свобод;
- Сприяння у наданні якісного медичного обслуговування;
- Відновлення втрачених зв’язків з родиною;
- Встановлення контакту з координаторами Майдану;
- Сприяння в наданні матеріальної допомоги;
- Сприяння в реабілітації інвалідів;
- Допомога в оформленні інвалідності та інших видів пільг, а реабілітації інвалідів;
- Залучення до груп взаємопідтримки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!