Львів’яни закликають бойкотувати російські серіали

2538 0
Бойкотна ініціатива львів’ян щодо російських товарів переросла в новий напрям – «Бойкот російських серіалів». Завтра, 31 липня, учасники ініціативи проведуть пікет під будівлею Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у Києві.
Фото: notaniche.com

Фото: notaniche.com

«Ми виступаємо проти трансляції російських серіалів в українському телевізійному просторі: мало того, що вони перетворюють глядачів у проросійських зомбі, так ми ще купуємо їх у компаній, які платять податки Росії. А потім ці кошти використовуються для купівлі зброї та для терористів, що воюють проти України! Ми цього не допустимо! Зобов’яжемо владу реагувати на інформаційну безпеку нашої держави», – пишуть учасники ініціативи на Facebook.

Також вони планують передати Президенту України Петру Порошенку, прем’єр-міністру Арсенію Яценюку, секретарю РНБО Андрію Парубію та голові Нацради України з питань телебачення та радіомовлення Юрію Артеменку звернення, в якому вимагають:

- «очистити телепростір України від телесеріалів, які пропагують велич і доблесть державних органів, солдатів, міліціонерів ворожої країни»;

- «заборонити звучання по радіо пісень тих співаків, які відкрито виступили проти цілісності України та підтримали Путіна у анексії Криму (згідно списку підписантів)»;

- «заборонити телепередачі за участю осіб, які підтримали Путіна у анексії Криму (згідно списку підписантів);

- «заборонити гастролі та в’їзд на територію України тих акторів, співаків, режисерів та ін., які підтримали анексію Криму та війну в Україні».

«Неприпустимим той факт, що український телевізійний простір заполонений продуктами російського агітпрому: телесеріали, телепрограми, музичні кліпи на телебаченні, та музичні твори на радіо. Як може мати місце такий факт, що співачка Валерія зневажає Україну, вихваляє Путіна, а в той же час на радіо звучать її пісні. А найгірша ситуація, звісно, з телебаченням: там ми бачимо масу серіалів, які пропагують величність армії ворога, її міліцію інші державні органи. І це в той час, коли ті самі оспівані солдати, воюють із нами на Сході України, вбивають наших військових-патріотів.

Одночасно з цим просимо підтримати на державному рівні телеканали, Кіностудії, режисерські студії, театральні трупи в тому, щоб стимулювати виробництво українського телепродукту, кінопроектів.

Це є повністю реальним, так як телеканали на даний момент витрачають сотні мільйонів гривень на закупівлю російського контенту, чим сприяють фінансуванню армії ворога», – йдеться у зверненні.

Читайте також: Бойкот російських товарів у Львові: маркування, окремі полиці чи відмова?

Пікет розпочнеться об 11:00 на вул. Прорізній, 2 (Київ).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!