Львiв'ян запрошують провести 2014 рік у храмах

3431 0
У Львові вкінці року відбудуться подячні богослужіння. Вони розпочинаються пiзно ввечерi, на них священики запрошують тих, хто хоче подякувати Богу за минулий рiк та попросити благословення на щасливий майбутнiй.
Фото: raskalov

Фото: raskalov

Зокрема, такi служби вiдправлятимуть у гарнiзонному храмi святих верховних апостолiв Петра i Павла (костел єзуїтів – вул. Театральна, 11), що в центрi міста. А також у храмi Рiздва Пресвятої Богородицi (на проспектi Червоної Калини) та Покрови Пресвятої Богородицi (на вулицi Личакiвськiй), пишуть Львівські новини онлайн.

«У нашому храмi подячна лiтургiя розпочнеться 31 грудня о 21:00, – інформують у храмі Петра i Павла. – Триватиме служба близько години. Запрошуємо всiх у цей час завiтати до храму, аби спiльно подякувати Господу за все те, що було у цьому році».

У церквi Покрови така служба розпочнеться на годину пiзнiше –о 22:00 i триватиме до 23:00.

«У проповiдi цього вечора священик разом з вiрними пригадує рiк, що минув, – каже отець Андрiй Боднар, настоятель храму. – А пiсля лiтургiї ми окроплюємо вiрян свяченою водою та просимо в Бога, аби благословив нас у новому році».

Храм Рiздва Пресвятої Богородицi запрошує в гостi у новорiчну нiч на 21:30. Тодi й розпочнеться подячна служба Божа, яка триватиме близько пiвтори години.

«Цей рiк був важкий для нас, однак є така мудрiсть: «Бог значно швидше простягне допомогу до рук, якi в молитвi, нiж у руки, якi пiдпирають голову". Тому нам слiд усiм зiбратись, щоби подякувати Господу за все, що робить для нас, та звернутись до Нього з молитвою-проханням про спокiй та мир для нас усiх, – каже отець Орест Фредина, настоятель церкви. – Нашу подячну лiтургiю ми завершимо спiванням духовного гiмну України «Боже великий, єдиний...», а також i виконаємо наш державний гiмн».

До слова, в архикатедральному соборi Юра у перший день 2015, о 10:00 вiдбудеться Божественна лiтургiя за щасливий новий рiк. Усiх вiрних запрошують приєднатися до молитви.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!