Львів'яни зареєстрували майже 190 заявок на реставрацію брам та вікон

1452 0
До реставрації цих брам фахівці зможуть приступити орієнтовно через 2 роки.
Фото: ЛКП Бюро спадщини

Фото: ЛКП Бюро спадщини

Цього року до «Бюро спадщини» львів’яни надіслали 189 заявок на реставрацію історичних брам та вікон. Їх відновлять за Програмою співфінансування. Про це йдеться на їхній сторінці.

Цьогоріч «Бюро спадщини» не запроваджувало обмеження щодо кількості охочих стати у чергу. Набір заявок тривав з 1 по 15 вересня.

Читайте також: На вулиці Пекарській відновили історичну дубову браму. Фото до і після

За словами директора ЛКП «Бюро спадщини» Павла Богайчика, упродовж  місяця отримані заявки розглянуть, а мешканці, які подали заявки отримають листи щодо результату розгляду їх заявок. Також повний список адрес будинків, мешканці яких братимуть участь у програмі співфінансування буде опубліковано на сайті «Бюро спадщини».

До реставрації цих брам фахівці зможуть приступити орієнтовно через 2 роки. Наразі опрацьовуються заявки подані мешканцями у попередні роки.

Нагадаємо, при реставрації брам 70% вартості робіт будуть оплачені з міського бюджету, 30% – сплачують мешканці, а при відновленні вікон за цією програмою 60% сплатить місто і 40% мешканці, а при заміні пластикових вікон на дерев’яні частка співфінансування становить 50% на 50 %.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!