Львів'яни здобули перемогу в етапі Всеукраїнської чемпіонської серії з автослалому

3061 2
У неділю, 21 вересня, у Львові відбувся заключний етап Всеукраїнської чемпіонської серії з автослалому. Організатором змагань виступила ГО "Motor Group". Крім того, цьогоріч до організації долучився недавно презентований у Львові проект DriveCity. Загалом участь у змаганнях взяло близько 20 машин зі Львова, Хмельницького, Тернополя, Івано-Франківська та Києва.

"Це заключний, завершальний етап, – розповіла Tvoemisto.tv координатор проекту DriveCity Марина Временова. – Серед наших, львівських, один хлопець претендує на чемпіонство у задньому приводі. А в категорії передньоприводних – принципова боротьба, тож наразі очікуємо на результати".

Участь у змаганнях взяв і відомий львівський гонщик, майстер спорту з автоперегонів Маркіян Клименко. Він розповів, що, як і більшість хлопчиків, в дитинстві цікавився машинками, потім – їздив на батьковому авто, а прийшовши одного разу на гонки зрозумів – це його. Сьогодні ж, каже, на перше місце не претендує: "Я не їздив цілий чемпіонат. Зазвичай, їжджу лише львівський чи тернопільський етапи, тож на перемогу загалом не претендую, бо це не мій профільний вид спорту. 3-4 місце – мій орієнтир. Фаворити у нас – це хмельничани та Олексій Виговський зі Львова".

Автослалом або ж «фігурне водіння» – це один з різновидів автоспорту – перегони на час розміченою стійками територією. Траса включає в себе круті повороти, змійки, розвороти на 180 градусів заднім і переднім ходом.

У Львові на трасу вийшли як спортсмени на професійних авто, так і люди на стандартних автомобілях.

"Тішить, що кожен рік додаються нові і нові обличчя і ми зараз максимум будемо пропагувати і прагнути до того, щоб додавались нові люди. Ми навіть плануємо робити майстер-класи від хлопців-професійних спортсменів, щоб продемонструвати, що те, чим ми займаємось – це не те, що в фільмі "Форсаж", ці навики дійсно корисні на дорозі", – розповіла Марина Временова.

Особливість слалому в тому, що всі учасники змагаються на одному майданчику. Швидкість – невисока, крім того потрібна менша технічна підготовка. Все вирішує те, як пілот працює з машиною.

"Основна складність слалому, по-перше, в тому, щоб запам'ятати фігуру, бо це не кожному вдається. Навіть імениті спортсмени в нас лише з 5-6 разу можуть нормально проїхати трасу. Це зроблено для того, щоб навчити людей крутити руль, навчити поведінки машини на малій швидкості, адже більшість аварій стається на швидкості до 40 км/год. Тут тільки в професійних спортсменів може бути більша швидкість, але максимум – 60 км/год", – пояснює Маркіян Клименко.

Рідне місто стало для львів'ян фартовим. Уродженці міста Лева святкували перемогу за результатами залікових заїздів в обох категоріях серед професіоналів. За результатами залікових заїздів у категорії автомобілів із переднім приводом переміг львів'янин Павло Василькевич. Другий – Дмитро Сторожук (Тернопіль), третій – Володимир Бекеньов з Івано-Франківська. Всі – на автомобілях Honda CRX. У класі задньоприводних перемогу здобув львів'янин Олексій Виговський на ВАЗ-2106. Другий – Михайло Капітула з Хмельницького на BMW. Третій – ще один львів'янин Маркіян Клименко на ВАЗі. 


Читайте також:
25 Вересня, 2014 11:26
dc Мотор Груп, то напишіть офіційний коментар редакції, якщо робите такі закиди.
24 Вересня, 2014 14:51
Мотор Груп От читаю ту статю і балдію!!!! Ніякого відношення Драйв сіті немає до цього заходу!!! А якщо в нас і є люди, які приймають участь і в ГО Мотор Груп і Драйв сіті то це неозначає що Драйв сіті має дотого відношення!!! Тому прошу всіх читачів розцінювати цю статю як просту ,банальну, замовну джинсу!!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!