Львів’яни зможуть обміняти лампи розжарювання на енергоощадні. Як це зробити

3070 0
Мета обміну – зменшити дефіцит електроенергії в енергетичній системі.
Умовне фото

Умовне фото

В Україні почала діяти програма обміну старих ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи. У Львові та інших містах наразі тестують бета-режим. Пізніше програму розширять на решту регіонів, аби невдовзі усі охочі змогли скористатися новою послугою.

Джерело: пресслужба Львівської ОВА

Мета обміну – зменшити дефіцит електроенергії в енергетичній системі. Перехід на LED-лампи скоротить споживання енергії на 7-10% у пікові моменти.  У звичайному режимі проєкт планують запустити наприкінці січня – початку лютого.

Читайте також: Скільки електроенергії можуть заощадити LED-лампи. Роз'яснення

Програма працюватиме за таким алгоритмом: людина приносить 5 справних ламп розжарювання у відділення «Укрпошти», де обмінює їх на енергоощадні. Обмін відбуватиметься двома шляхами: 

  • Перший – через реєстрацію в «Дії». На порталі стартував запис на бета-тест послуги «Обмін лампочок». У заяві треба заповнити інформацію про себе. Наразі форма реєстрації вже закрита, бо набралася максимальна кількість учасників, однак невдовзі запрацює повторна форма. Попередня реєстрація в «Дії» гарантує, що ви зможете обміняти свої старі лампочки, адже на вашу заяву готують резерв.
  • Другий – особисто прийти у відділення «Укрпошти». З собою варто мати паспорт, ідентифікаційний код та 5 ламп розжарювання. Зробити обмін можна буде лише раз.


Отримані лампи розжарювання утилізують. Чи вистачить Україні 50 мільйонів замінених ламп та які прилади споживають найбільше електроенергії, можна дізнатися в матеріалі за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!