Львів’янин через суд вимагає покарати голову Нацполіції за незнання української

4360 0
Львівський окружний адміністративний суд зобов’язав Міністерство внутрішніх справ України повторно розглянути заяву відомого мовозахисника, львів’янина Святослава Літинського до Хатії Деканоїдзе щодо порушення нею мовного законодавства.
фото: Facebook

фото: Facebook

У постанові, яку зачитав головуючий суддя Олександр Сасевич йдеться: «Адміністративний позов задовольнити повністю і визнати протиправними дії МВС щодо неналежного розгляду клопотання Літинського про порушення його конституційних прав і притягнення до адміністративної відповідальності керівника Нацполіції та зобов’язати повторно розглянути його клопотання від 7.03 2016 року». Постанова ЛОАС може бути оскаржена з боку МВС до Львівського адміністративного апеляційного суду, – повідомляє ІА ZIK.

Святослав Літинський прокоментував рішення суду на своїй фейсбук-сторінці: «Львівський окружний адміністративний суд задовольнив мій позов про відмову МВС притягнути Хатію Деканоїдзе до дисциплінарної відповідальності. Зобов’язав розглянути скаргу».

Читайте також: Львів’янин таки отримав паспорт без російської

У коментарі журналістам Святослав Літинський коротко описав суть справи: «У березні 2016-го року я надіслав заяву в МВС, оскільки вважаю, що Хатія Деканоїдзе порушує Конституцію та законодавство України. Адже державні службовці у своїй діяльності мають послуговуватись українською мовою. Пані Хатія в Україні вже більше 3-х років і за цей час не вивчила державної мови навіть на базовому рівні. Тоді я звернувся в МВС, але там не провели службове розслідування, а надали лише якусь відписку. І тоді я оскаржив цю їхню відповідь. Представники МВС та особисто пані Деканоїдзе жодного разу не з’явились у суді. Тоді я подав заперечення. На його базі суд постановив визнати дії МВС неправомірними та зобов’язав їх ще раз розглянути мою заяву про притягнення її до дисциплінарної відповідальності».

Нагадаємо, у червні викладач та активіст зі Львова Святослав Літинський виграв суд у Національного Антикорупційного Бюро України. Львівський окружний адміністративний суд зобов'язав НАБУ перекладати державною мовою документи і статті офіційного та неофіційного характеру.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!