Львів’янин Холодницький звільнився з керівника САП

1745 0
Він працював на цій посаді 5 років.
Фото: Бабель

Фото: Бабель

Глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький звільнився за власним бажанням. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук, опублікувавши наказ про звільнення.

Він наголосив, що за час його каденції змінилось чотири генеральних прокурори, кожен із яких, за його словами, у свій власний спосіб хотів створити режим підзвітності САП.

«Як наслідок ми системно стикались із політичними спробами посягання на нашу незалежність та маніпуляціями щодо результатів роботи. Для цього залучаються величезні ресурси, просуваються тези про необхідність перезапуску/реорганізації/ліквідації САП, зменшення обсягу повноважень», – зазначив він.

Зазначимо, що у червні генпрокурорка Ірина Венедиктова дала розпорядження провести службове розслідування стосовно керівника САП Назара Холодницького. За її словами, розслідування начебто виявило порушення у його роботі. 30 листопада цього року у нього закінчувався термін повноважень.

Читайте також: Верховна Рада звільнила Якова Смолія з посади голови Нацбанку

Нагадаємо, що Назара Холодницького призначили на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України ще 30 листопада 2015 року. Наказ підписав тодішній генпрокурор Віктор Шокін.

Назар Холодницький народився 1985 року у Львові. Закінчив юридичний факультет Львівського національно університету ім. І. Франка (2006).

З серпня 2006 до березня 2014 року працював в прокуратурі Київської області (Києво-Святошинський район), з березня по грудень цього ж року – старшим помічником Першого заступника Генерального прокурора України.

Після анексії Криму та перенесення кримської прокуратури до Києва, з грудня 2014 року був першим зампрокурором Автономної республіки Крим.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!