Львів’янин очолив виборчу комісію в Антарктиді. Фото

1779 0
Полярники на станції «Академік Вернадський» витратили на волевиявлення пів години.
Фото: uac.gov.ua

Фото: uac.gov.ua

Сьогодні, 21 липня, в Антарктиді на станції «Академік Вернадський» відкрилась виборча спецдільниця для членів наукової експедиції. Участь у голосування взяли 12 полярників, повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

Читайте також: Українці обирають нову Верховну Раду. Усе про вибори у Львові та області. Оновлюється

Голосування розпочалося о 8:00 за місцевим часом (о 14:00 за київським) і тривало 30 хвилин.

Полярники голосували лише за загальнонаціональними списками партій – спецдільниця в Антарктиді не прикріплена до жодного з мажоритарних округів.

Фото: uac.gov.ua

Антарктична станція «Академік Вернадський» – є найвіддаленішою виборчою дільницею України (15 тис. км від Києва). Тут є свої особливості: полярники використовують не «живі» бюлетені, а їх роздруковані сканкопії, що напередодні надсилає ЦВК. У день виборів в одному з приміщень станції встановлюють саморобну кабінку для голосування та урну. Відтак у присутності всіх членів експедиції відбувається підрахунок голосів, а сканкопію протоколу результатів голосування відразу через інтернет відправляють до Києва. Відповідальність за забезпечення процесу голосування покладено на виборчу комісію, створену з числа учасників експедиції.

Фото: uac.gov.ua

Очолює виборчу комісію в Антарктиді львів’янин Ігор Дикий – керівник 24-ї антарктичної експедиції, викладач ЛНУ імені Івана Франка. Після голосування та підрахунку голосів оригінали документів переклали в конверти та опечатали їх. При нагоді ці документи передадуть до Центрвиборчкому – це може статись за місяць, а може – і за рік, залежить від погоди.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!