Як це - працювати у Facebook? Історія львів'янина

6151 0
Закінчити львівський ВНЗ та потрапити на роботу в facebook? У житті немає нічого неможливого. Остап Коркуна, який навчався на «прикладній математиці» в ЛНУ ім. Івана Франка, розповів Tvoemisto.tv як це працювати програмістом у найбільшій соціальній мережі світу.
Фото: facebook.com

Фото: facebook.com

«Це не настільки складно, як би здавалося. Це для багатьох людей видається facebook – щось захмарне, за океаном, і це взагалі неможливо. Все можливо», – переконує Остап Коркуна.

Ще будучи студентом, Остап брав участь у різноманітних олімпіадах з програмування. На одній з таких олімпіад facebook був спонсором. Саме там у хлопця виникла можливість детальніше дізнатися про саму компанію та поспілкуватися з її інженерами та розробниками.

Після навчання Остап працював розробником в одній з місцевих компаній, та відіслав своє резюме в facebook. Для початку слід було пройти декілька співбесід у телефонному режимі, перш ніж його запросили до офісу facebook. Пройшовши всі необхідні випробування, з 2009 року Остап Коркуна працює програмістом компанії в Каліфорнії, США.

«Я працюю над інфраструктурою facebook. Разом з командою ми працюємо над моніторингом системи, які дозволяють нам якнайшвидше бачити, якщо десь є якісь проблеми», – розповів Остап.

Програмістам зі Львова та України, які також хотіли б працювати на великі ІТ-компанії закордоном, Остап Коркуна радить бути наполегливішими, працювати над собою та шукати для себе цікавості в роботі.

«Кожен ІТ-шник, програміст – це творча професія. Ми шукаємо можливість себе реалізувати. Людина, яка хоче бути успішною в ІТ, повинна шукати можливості себе проявити. Ніколи не зупинятися, розвиватися, вчитися чогось нового. Будь-яка талановита людина, яка вміє працювати над собою, може відправити резюме, зконтактувати зі мною, і потрапити в facebook, якщо їм цікавий такий challenge», – радить Остап.

Однією з таких подій, де можна було би дізнатися щось нове в галузі ІТ, стала Lviv IT Arena.

«Lviv IT Arena – чудове місце щоб побачити, чим люди займаються, насититися цією інформацією і отримати натхнення», – розповів Остап Коркуна.

Спілкувався Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!