Львів’янин переміг у найпрестижнішому конкурсі арт-фотографії

3725 0
У березні, в столиці Катару, місті Доха, відбулась церемонія нагородження переможців престижного міжнародного конкурсу арт-фотографії Al-Thani Award for Photography-2014. Світлина фотографа Дмитра Собокаря «Gold symphony» отримала перше місце.

Вперше за всю історію існування конкурсу Al-Thani Award for Photography таку високу нагороду отримав фотограф з України. Конкурс був заснований у 2000 р. шейхом Сауд-ібн-Мухаммед-ібн-Алі Аль-Тані (Sheikh Saoud Bin Mohammed Bin Ali Al-Thani) із Катару, одним із найвідоміших арт-колекціонерів, та претендує на статус найбільшого в світі.

Головна мета конкурсу - сприяти розвитку фотомистецтва і спілкуванню учасників з усього світу з допомогою прекрасного мистецтва  фотографії. У катарській фотографічній спілці пройшла зустріч переможців. Найбільший інтерес та увагу у міжнародному фотографічному колі викликала лекція Дмитра Собокара. Присутні подякували фотомитцю за його талант та можливість дізнатися про творчий шлях Дмитра та секрети створення його світлин.

У своїй промові після лекції, український фотомитець зазначив, що деколи визнання є дорожчим за фінансову винагороду. Саме таким визнанням є перемога на Al-Thani Award for Photography.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!