Львів’янин Олег Тягнизуб потрапив до Книги рекордів Гіннеса

4494 0
Олег Скавиш, відомий як Тягнизуб, протягнув зубами судно вагою 614 тонн.
фото: Прямий

фото: Прямий

Львів’янин Олег Скавиш потрапив до Книги рекордів Гіннеса. Про це повідомляє інформаційне агентство УНІАН.

Світовий рекорд він встановив ще 30 жовтня, протягнувши зубами судно вагою 614 тонн. Майже два місяці пішло на збір відповідних доказів для зарубіжних фахівців, оформлення документів і безпосередньо реєстрацію рекорду. Сьогодні, 27 грудня, в Одесі йому вручили диплом, що підтверджує світовий рекорд. Попереднє світове досягнення він перевищив майже на 40 тонн.

Читайте також: В гостях у Тягнизуба. Як працює найсильніший у світі педіатр

Львів’янин готувався до рекорду два роки і виконав його на території Іллічівського судноремонтного заводу. Тягнизуб, стоячи на причалі, протягнув зубами судно «Верещагино» на 16,3 метри. Свій рекорд він присвятив захисту бездомних тварин.

Нагадаємо, що Олег Скавиш працює педіатром у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі, а свої рекорди встановлює для допомоги дітям, хворим на рак. Він став 50-м українським спортсменом-стронгменом, чиє ім’я внесли до Книги рекордів Гіннеса.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!